Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε ένας 17χρονος τουρίστας από την Κύπρο, ο οποίος έπεσε θύμα επίθεσης κατά τη διάρκεια τοπικού πανηγυριού στην περιοχή της Σητείας. Αφορμή για το επεισόδιο φαίνεται πως στάθηκε ένας παραδοσιακός χορός που χόρεψε ο νεαρός με μια κοπέλα, γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδραση δύο άλλων ανηλίκων. Για την υπόθεση συνελήφθησαν από τις αστυνομικές αρχές δύο αλλοδαποί, ηλικίας 16 και 17 ετών.
Το περιστατικό συνέβη το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, την ώρα που η εκδήλωση βρισκόταν σε εξέλιξη. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, δεν είχε προηγηθεί κάποια άλλη αφορμή ή προστριβή μεταξύ των εμπλεκομένων, παρά μόνο η πρωτοβουλία του 17χρονου να χορέψει μια σούστα. Η κατάσταση κλιμακώθηκε γρήγορα και ακολούθησε συμπλοκή, με τους δύο νεαρούς να επιτίθενται στον 17χρονο και να τον τραυματίζουν.
Ο νεαρός διακομίστηκε στο νοσοκομείο για την παροχή των πρώτων βοηθειών, όπου οι θεράποντες ιατροί έκριναν πως δεν απαιτείται περαιτέρω νοσηλεία και του έδωσαν εξιτήριο.
Κατά την εξέτασή τους από τους αστυνομικούς, οι δύο συλληφθέντες πρόβαλαν διαφορετικούς ισχυρισμούς για τον ρόλο τους στο συμβάν. Ο ένας παραδέχθηκε ότι χτύπησε το θύμα, ενώ ο δεύτερος υποστήριξε πως ενεπλάκη μόνο για να χωρίσει τους εμπλεκόμενους. Παρά τις αντιφατικές καταθέσεις τους, οι αρχές προχώρησαν στη σύλληψη και των δύο.