Ζελένσκι: Σε εξέλιξη ειρηνευτικές συνομιλίες με τις ΗΠΑ – Ενισχύεται εσπευσμένα το μέτωπο του Ντονέτσκ με διοικητές του Αζόφ

 
ζελενσκι

Ενημερώθηκε: 26/08/26 - 17:19

Σε διπλό ταμπλό κινείται το Κίεβο, καθώς βρίσκεται σε διαβουλεύσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες για την επίτευξη ειρήνης με τη Ρωσία, όπως αποκάλυψε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, την ίδια ώρα που θωρακίζει στρατιωτικά τα ανατολικά της χώρας.

Ο Ουκρανός πρόεδρος ανακοίνωσε την άμεση ενίσχυση του μετώπου στο Ντονέτσκ, εκτιμώντας ότι η Μόσχα ετοιμάζεται να επικεντρώσει εκεί τις πολεμικές της επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με προγενέστερες δηλώσεις του ίδιου, ο Βλαντίμιρ Πούτιν έχει δώσει εντολή για την αποστολή επιπλέον 300.000 Ρώσων στρατιωτών, με αντικειμενικό σκοπό την πλήρη κατάληψη της περιοχής έως τα τέλη του 2026.

Για την αναχαίτιση της διαφαινόμενης ρωσικής επίθεσης, ο Ζελένσκι γνωστοποίησε μέσω Telegram ότι τοποθετεί στο Ντονέτσκ έμπειρους στρατιωτικούς διοικητές.

Ανάμεσά τους ξεχωρίζουν ο Ντένις Προκοπένκο και ο Αντρέι Μπιλέτσκι, ηγέτες των δυνάμεων του Αζόφ, οι μονάδες των οποίων αναπτύσσονται ήδη στην περιοχή για την ενίσχυση της αμυντικής διάταξης.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ