ΝΔ: Το πολιτικό «πρέσινγκ» στη Χαριλάου Τρικούπη και το διακύβευμα της κυριαρχίας στον μεσαίο χώρο

 
νεα δημοκρατια

Ενημερώθηκε: 01/09/26 - 09:37

Σε τροχιά διαρκούς πολιτικής πίεσης προς το ΠΑΣΟΚ παραμένει το κυβερνητικό επιτελείο, αναδεικνύοντας τη διαχείριση των «κόκκινων δανείων» και του ιδιωτικού χρέους ως το νέο πεδίο οξείας αντιπαράθεσης.

Οι πρόσφατες τοποθετήσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, Παύλου Μαρινάκη, επιβεβαιώνουν την απόφαση της Νέας Δημοκρατίας να απαντά στις προτάσεις της Χαριλάου Τρικούπη με πολιτικά και οικονομικά επιχειρήματα.

Στο πλαίσιο αυτό, το Μέγαρο Μαξίμου επιδιώκει σταθερά την ταύτιση του ΠΑΣΟΚ με τις πρακτικές του ΣΥΡΙΖΑ, καταλογίζοντας στον Νίκο Ανδρουλάκη προσπάθεια μετατροπής του κόμματος σε «πράσινο ΣΥΡΙΖΑ» και επαναφοράς ρητορικής τύπου «Δεν πληρώνω».

Ο καθοριστικός ρόλος του μεσαίου χώρου

Πίσω από τη σκληρή πολιτική αντιπαράθεση βρίσκεται η μάχη για την προσέλκυση των μετριοπαθών και κεντρώων ψηφοφόρων, οι οποίοι θεωρούνται ρυθμιστικός παράγοντας για την επίτευξη της αυτοδυναμίας στις επόμενες εκλογές.

Η κυβέρνηση επιχειρεί να ανακόψει την εκλογική διείσδυση του ΠΑΣΟΚ στο Κέντρο και να αμφισβητήσει το θεσμικό και κυβερνητικά αξιόπιστο προφίλ που προσπαθεί να οικοδομήσει η Χαριλάου Τρικούπη. Αντιτάσσοντας τα αποτελέσματα της οικονομικής της πολιτικής, η ΝΔ προτάσσει τα διλήμματα της σταθερότητας και της μεταρρυθμιστικής πορείας.

Η σύγκρουση για το ιδιωτικό χρέος και οι αναφορές στο 2015

Στο επίκεντρο της οικονομικής διαμάχης βρίσκονται τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια. Η κυβέρνηση επικαλείται τη μείωσή τους από τα 99,7 δισ. ευρώ στα 72,34 δισ. ευρώ, υποστηρίζοντας ότι οι προτάσεις της αντιπολίτευσης στέλνουν λανθασμένα μηνύματα στους συνεπείς δανειολήπτες και δημιουργούν στρεβλώσεις.

Παράλληλα, το κυβερνητικό επιτελείο επαναφέρει στη δημόσια συζήτηση τις πολιτικές εξελίξεις του 2015, επικρίνοντας τη σημερινή στάση του ΠΑΣΟΚ σε σύγκριση με τη φιλοευρωπαϊκή στάση που είχε κρατήσει τότε, με στόχο να συνδέσει τη Χαριλάου Τρικούπη με περιόδους οικονομικής αστάθειας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ