Ομαλά ολοκληρώθηκαν λίγο μετά τις 9 το βράδυ οι μαζικές συγκεντρώσεις και οι πορείες διαμαρτυρίας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο των εγκαινίων της 90ής Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.
Χιλιάδες διαδηλωτές από διάφορους κοινωνικούς και συνδικαλιστικούς φορείς έδωσαν το «παρών» στα προγραμματισμένα ραντεβού, την ώρα που στην πόλη επικρατούσαν αυστηρά μέτρα ασφαλείας λόγω της ομιλίας του Πρωθυπουργού στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης».
Οι κινητοποιήσεις ξεκίνησαν σταδιακά από το απόγευμα, με τους αγρότες να συγκεντρώνονται στον Λευκό Πύργο και το ΠΑΜΕ μαζί με το Σύλλογο Συγγενών Θυμάτων των Τεμπών στην πλατεία ΧΑΝΘ.
Παράλληλα, μέλη της ΓΣΕΕ, του ΕΚΘ και της ΑΔΕΔΥ συγκεντρώθηκαν στο Άγαλμα Βενιζέλου, ενώ στην Καμάρα βρέθηκαν μπλοκ της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου, τα οποία κινήθηκαν προς το λιμάνι και τον αστυνομικό φραγμό έξω από το «Ι. Βελλίδης».
Η παρουσία της ΕΛ.ΑΣ. ήταν ιδιαίτερα αυξημένη σε όλα τα κομβικά σημεία του κέντρου, ενώ για την διευκόλυνση των μέτρων ασφαλείας τέθηκαν σε εφαρμογή εκτεταμένες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και ανεστάλη προσωρινά η λειτουργία οκτώ σταθμών του Μετρό Θεσσαλονίκης.
Με την ολοκλήρωση των πορειών, οι αστυνομικοί φραγμοί απομακρύνθηκαν και η κυκλοφορία στους δρόμους αποκαταστάθηκε. Σύμφωνα με την αστυνομία, κατά τη διάρκεια των μέτρων πραγματοποιήθηκαν 13 προσαγωγές, εκ των οποίων οι 6 μετατράπηκαν σε συλλήψεις για υποθέσεις ναρκωτικών.