Αίγυπτος προς Ιράν: Σταματήστε τις επιθέσεις στη Σαουδική Αραβία — Κίνδυνος γενικευμένης ανάφλεξης

 
Αίγυπτος προς Ιράν: Σταματήστε τις επιθέσεις στη Σαουδική Αραβία — Κίνδυνος γενικευμένης ανάφλεξης

Ενημερώθηκε: 13/10/26 - 13:03

Τον άμεσο τερματισμό των επιθέσεων κατά της Σαουδικής Αραβίας ζήτησε ο Υπουργός Εξωτερικών της Αιγύπτου, Μπαντρ Αμπντελάτι, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Ιρανό ομόλογό του, Αμπάς Αραγτσί.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του αιγυπτιακού Υπουργείου Εξωτερικών, ο κ. Αμπντελάτι κατέστησε σαφές ότι δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για τις συγκεκριμένες επιθέσεις, χαρακτηρίζοντάς τες ως εντελώς απαράδεκτες.

Παράλληλα, ο Αιγύπτιος αξιωματούχος υπογράμμισε την επιτακτική ανάγκη για αποκλιμάκωση και συγκράτηση της έντασης στην περιοχή, επισημαίνοντας τις σοβαρές αρνητικές επιπτώσεις που προκαλεί η αστάθεια στην περιφερειακή αλλά και την παγκόσμια ασφάλεια.

Στο ίδιο πλαίσιο, ο Υπουργός Εξωτερικών της Αιγύπτου απηύθυνε έκκληση για άμεση επανέναρξη των διαπραγματεύσεων μεταξύ της Τεχεράνης και της Ουάσινγκτον. Ο κ. Αμπντελάτι τόνισε ότι οι πολιτικές και διπλωματικές λύσεις αποτελούν τη μοναδική οδό για τη διευθέτηση των διαφορών και την αποτροπή περαιτέρω αποσταθεροποίησης στη Μέση Ανατολή.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ