Μ.Μπαλαούρας: Συντροφικά μαχαιρώματα για την 13η σύνταξη (ΒΙΝΤΕΟ)

 
Η 13η σύνταξη δόθηκε χωρίς κανένα κριτήριο- "Με κάρφωσαν" δηλώνει τώρα ο Μάκης Μπαλαούρας

Ενημερώθηκε: 30/03/17 - 19:31

Το βοήθημα των 300 ευρώ ή αλλιώς 13η σύνταξη των χαμηλοσυνταξιούχων, φαίνεται πως δεν απευθυνόταν μόνο σε χαμηλοσυνταξιούχους.

Το πόσο σαθρό ήταν και είναι το σύστημα, φάνηκε ξεκάθαρα με την περίπτωση του βουλευτή Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ Μάκη Μπαλαούρα που πήρε τα Χριστούγεννα την... 13η σύνταξη των 300 ευρώ.

Αρχικά ο κ.Μπαλαούρας υποστήριξε ότι ο λόγος που του χορηγήθηκε έγκειται στο γεγονός ότι στο σύστημα εμφανιζόταν ως χαμηλοσυνταξιούχος των 550 ευρώ, καθώς η σύνταξη που λαμβάνει από την Τράπεζα της Ελλάδος ως πρώην υπάλληλός της έχει περικοπεί βάσει νόμου - από τον Ιανουάριο του 2015 - λόγω της βουλευτικής του ιδιότητας κι έτσι αυτομάτως του πιστώθηκαν 300 ευρώ.

Τώρα καρφώνει ανώνυμα συναδέλφους του, κάνοντας λόγια για "συντροφικά μαχαιρώματα".

Τον «αδειάζουν» συνάδελφοί του και η Τράπεζα της Ελλάδος 

Ο Σύλλογος Εργαζομένων της Τράπεζας της Ελλάδος προχώρησε σε πλήρες «άδειασμα» του βουλευτή Μάκη Μπαλαούρα σχετικά με τις ενέργειες που ακολούθησε και σε ανακοίνωσή του αναφέρει πως ήταν ο ίδιος ο σύλλογος που εντόπισε τη χορήγηση του «μποναμά» στον κ. Μπαλαούρα.

Συγκεκριμένα ο ΣΥΤΕ στην ανακοίνωσή του αναφέρει αφενός ότι στις αρχές Ιανουαρίου εντοπίστηκε η χορήγηση του βοηθήματος στον πρώην εργαζόμενο και συνταξιούχο της Τράπεζας της Ελλάδος Μάκη Μπαλαούρα και ανακοινώθηκε στις 9 Ιανουαρίου και αφετέρου ότι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ χρειάστηκε εννέα ολόκληρες ημέρες για να στείλει επιστολή στον σύλλογο με τον οποίο να ανακοινώνει ότι επιστρέφει από 150 ευρώ στο απεργιακό ταμείο του Σ.Υ.Τ.Ε. και στον Λογαριασμό Αλληλεγγύης του Σ.Σ.Τ.Ε.

«Εγώ το έμαθα τέλος Γενάρη, και είδα με έκπληξη γιατί δεν το είχα συνειδητοποιήσει ότι έλαβα και εγώ το επίδομα αυτό. Στον ασφαλιστικό φορέα που ανήκω, έστειλα αμέσως επιστολή, λέγοντας ότι όταν μου πιστωθούν θα τα δώσω το μισό ποσό στο Απεργιακό Ταμείο του Συλλόγου Υπαλλήλων ΤτΕ και το άλλο μισό στο Ταμείο Αλληλεγγύης» είχε δηλώσει νωρίτερα ο κ. Μπαλαούρας.

Δείτε το βίντεο με τις αντιδράσεις:

Σχετικά Θέματα:

Η πρόκληση με την 13η σύνταξη του Μάκη Μπαλαούρα