Πάσχα 2017: Η μαγειρίτσα όπως θα την έκανε ο Άκης Πετρετζίκης

 
Πάσχα 2017: Η μαγειρίτσα όπως θα την έκανε ο Άκης Πετρετζίκης

Ενημερώθηκε: 15/04/17 - 17:45

Είναι το φαγητό που περιμένουν όλοι το Μεγάλο Σάββατο και ο λόγος που φεύγουν όλοι ανυπόμονα από την εκκλησία μετά το «Χριστός Ανέστη». Στα φαγητά του Πάσχα, η μαγειρίτσα παίρνει εύκολα την δεύτερη θέση μιας και στην κορυφή θα βρίσκεται πάντα το σουβλιστό κατσίκι. Πως θα την έφτιαχνε ο γνωστός σεφ Άκης Πετρετζίκης;

Τα υλικά μας
500 γρ. συκωτάκια κοτόπουλο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες
4 φρέσκα κρεμμυδάκια, σε λεπτές φέτες
1 μάτσο άνηθο, χοντροκομμένο
500 γρ. μπούτι κοτόπουλο, χωρίς κόκκαλο και δέρμα
2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ σπόροι γλυκάνισο ή μαραθόσπορο
220 γρ. ρύζι γλασέ
100 ml λευκό κρασί
4 χούφτες σπανάκι
1,5 - 2 λίτρα ζωμό κοτόπουλο ή 1 κύβο κοτόπουλου διαλυμένο σε 1,5- 2 lt νερό)

Για το αυγολέμονο

2 αυγά
ξύσμα από 1 λεμόνι και χυμό από 2
αλάτι
πιπέρι
1 πρέζα μπούκοβο
1 κ.γ. κορνφλάουερ

Πως την φτιάχνουμε:
Σε μία κατσαρόλα με νερό που βράζει σε δυνατή φωτιά ρίχνουμε τα συκωτάκια κοτόπουλο και σιγοβράζουμε για 3 - 4 λεπτά να φύγει η πικρίλα.
Όση ώρα βράζουν τα συκωτάκια, φοράμε τα γάντια μας και κόβουμε το κοτόπουλο σε ωραίες μπουκίτσες 1 εκ.
Αφαιρούμε τα συκωτάκια από την κατσαρόλα, τα κόβουμε λίγο και τα αφήνουμε στην άκρη.
Τοποθετούμε μία άλλη κατσαρόλα πάνω στη φωτιά, ρίχνουμε 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο που έχουμε ψιλοκόψει.
Ρίχνουμε και τους σπόρους γλυκάνισου, το κοτόπουλο και τα συκωτάκια και ανακατεύουμε.
Με το που πάρει ωραίο χρώμα το κοτόπουλο, ρίχνουμε το ρύζι και σοτάρουμε. Μόλις σοτάρουμε σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί.
Μόλις εξατμιστεί, ρίχνουμε το νερό και τον κύβο (ή το ζωμό), το 1/2 άνηθο χωρίς τα κοτσάνια, 3 φρέσκα κρεμμυδάκια και το σπανάκι και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά.
Αν χρειαστεί προσθέτουμε κι άλλο νερό.
Μετά από 20 λεπτά, το ρύζι έχει βράσει και φτιάχνουμε το αυγολέμονο.

Για το αυγολέμονο

Σε ένα μπολ, ρίχνουμε ξύσμα από 1 λεμόνι, χυμό από 2, τα αυγά και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα.
Προσθέτουμε το κορν φλάουερ και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, τα υπόλοιπα μυρωδικά μας (1/2 άνηθο και 1 φρέσκο κρεμμυδάκι) και λίγο μπούκοβο.
Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και με μία κουτάλα μεταφέρουμε 4-5 κουταλιές από το ζουμί της κατσαρόλας στο μπολ.
Στη συνέχεια, αδειάζουμε όλο το περιεχόμενο του μπολ στην κατσαρόλα και μεταφέρουμε πίσω στη φωτιά.
Περιμένουμε 30'' να πήξει η σούπα και ανακατεύουμε. Αν έχει πήξει πολύ προσθέτουμε καυτό νερό για να τη φέρουμε στην επιθυμητή σύσταση.
Μόλις δούμε την πρώτη φουσκάλα, αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
Αλατοπιπερώνουμε και αν θέλουμε προσθέτουμε λεμόνι.
Σερβίρουμε με φρέσκα μυρωδικά, μπούκοβο και λίγο ελαιόλαδο.

Πηγή:akispetretzikis.com