Σε Οδό Ταλαιτωρίας μετατράπηκε η Ιόνια Οδός για χιλιάδες εκδρομείς του Πάσχα

 
Σε Οδό Ταλαιτωρίας μετατράπηκε η Ιόνια Οδός για χιλιάδες εκδρομείς του Πάσχα

Ενημερώθηκε: 18/04/17 - 08:37

Σε οδό ταλαιπωρίας μετατράπηκε η Ιόνια Οδός χτες για χιλιάδες επισκέπτες. Στα επτά χιλιόμετρα έφθανε περίπου στις 23:00 το βράδυ η ανάσχεση της κυκλοφορίας στην Ιόνια Οδό, από το ύψος της Γαβρολίμνης, μέχρι και το τούνελ της Κλόκοβας, στο ρεύμα προς Αντίρριο.

Λίγο πριν τα οχήματα εισέλθουν στη νέα σήραγγα της Κλόκοβας οι δύο λώριδες ανά κατεύθυνση κυκλοφορίας της Ιονίας Οδού μετατρέπονταν σε μία. Όσο όμως περνούσαν οι ώρες το πρόβλημα στη σήραγγα της Κλόκοβας επιδεινώνονταν όλο και περισσότερο, με απότέλεσμα αργά χθες το απόγευμα η ανάσχεση των οχημάτων να ξεπέρασει ακόμα και τα δεκαπέντε χιλιόμετρα.

Η ουρά σχηματίστηκε νωρίς χθες το απόγευμα και ταλαιπώρησε χιλιάδες εκδρομείς που επέστρεφαν από τη Δυτική Ελλάδα και την Ήπειρο. Η διαδρομή Άρτα – Αθήνα έφτασε τις 8 ώρες με τις περισσότερες από αυτές στο τουνελ της Κλόκοβας. Η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε μετά τις 3 τα ξημερώματα.

Στην περιοχή υπήρχαν αστυνομικοί της Τροχαίας και περιπολικά, προκειμένου να διευκολύνουν την κίνηση των οχημάτων.

Συμφόριση και στα διόδια Ελευσίνας

Οι εκδρομείς της Δυτικής Ελλάδας δεν είχαν να αντιμετωπίσουν μόνο το πρόβλημα στη σηραγγα της Κλόκοβας. Λίγο πριν μπουν στην Αθήνα κλήθηκαν να δοκιμάσουν και πάλι τις αντοχές τους. Το δεύτερο μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίστηκε στα διόδια της Ελευσίνας όπου οι ουρές ξεκίνησαν αργά χθες το απόγευμα από τα δύο χιλιόμετρα για να ξεπέρασουν σε κάποια στιγμή ακόμα και τα πέντε. Εντόνη κίνηση παρουσίαστηκε και στα διόδια του Καλαμακίου με τα αυτοκίνητα να κινούνται με βήμα σημειώτον για 500 και πλέον μέτρα.

Αυξημένη ήταν και η κίνηση στην Εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας, με τα οχήματα κάποια στιγμή να κινούνται με μικρές ταχύτητες σε κομμάτια της Βοιώτιας και της Φθιώτιδας, ωστόσο δεν παρατηρήθηκαν φαινόμενα όπως στην Εθνική Οδό Αθηνών - Κορίνθου και την Ιονία Οδό.

Άνοιξαν οι μπάρες στα διόδια των Μαλγάρων

Περισσότρα από 18.000 αυτοκίνητα είχαν περάσει μέχρι αργά χθες το βράδυ από τα διόδια των Μαλγάρων. Οι υπεύθυνοι στους σταθμούς αναγκάστηκαν να ανοίξουν τις μπάρες και από τις δύο κατευθύνσεις -για μερικά λεπτά- για περισσότερες από 10 φορές έτσι ώστε να αποκλιμακωθεί συμφόρηση των οχημάτων. Αυξημένη όμως ήταν και η κίνηση των οχημάτων και στα οδικά δίκτυα που συνδέουν τη Θεσσαλονίκη με τη Χαλκιδική, τις Σέρρες και την Καβάλα, χωρίς ωστόσο να σημειώνονται καθυστερήσεις, ή να εντοπίζονται άλλου είδους προβλήματα.

ΕΔΩ

Αναλυτικά για το πώς εξελίχτηκε η επιστροφή των εκδρομέων χτες δείτε