Κομφούζιο στους δρόμους της Αθήνας-Σφραγισμένο το κέντρο με διαστήματα ανάσας

 
Κομφούζιο στους δρόμους της Αθήνας-Σφραγισμένο το κέντρο με διαστήματα ανάσας

Πηγή Φωτογραφίας: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Eurokinissi,

Ενημερώθηκε: 07/09/17 - 15:25

Του Θοδωρή Παναγιωτίδη

Ημέρα για γερά νεύρα είναι η σημερινή για τους κατοίκους της Πρωτεύουσας και ειδικά για όσους βρίσκονται πίσω από το τιμόνι αφού για να παρακάμψουν το κέντρο κυριολεκτικά... τετραγωνίζουν τον κύκλο.

Από την άφιξη του Γάλλου Προέδρου Μακρόν και της συζύγου του και μετά το κέντρο κατά μήκος της Βασιλίσσης Σοφίας, Αμαλίας, Κωνσταντίνου και Μιχαλακοπούλου σφραγίστηκε εντελώς και κατά διαστήματα δίνονται οι δρόμοι στην κυκλοφορία, στα διαστήματα εκείνα δηλαδή που ο Γάλλος Πρόεδρος βρίσκεται εντός του Προεδρικού Μεγάρου και του Μεγάρου Μαξίμου.

Όλα τα δρομολόγια του ΜΕΤΡΟ εκτελούνται κανονικά και στον σταθμό Συντάγματος είναι κλειστές για λόγους ασφαλείας μόνο οι πλαϊνές είσοδοι και ανοιχτή μόνο η κεντρική, ενώ και οι πεζοί δέχονται έλεγχο. Κανείς που δεν είναι διαπιστευμένος δεν έχει δικαίωμα διέλευσης των δρόμων γύρω από το Προεδρικό Μέγαρο ούτε καν ως πεζός.

Ο μόνος σταθμός ΜΕΤΡΟ που θα κλείσει εντελώς είναι ο σταθμός Ακρόπολης στις 4 το απόγευμα εξαιτίας της μετακίνησης της κυρίας Μακρόν στην Ακρόπολη και αργότερα λόγω των ομιλιών Μακρόν-Τσίπρα στην Πνύκα, ενώ έχει κλείσει ο σταθμός του ΤΡΑΜ στο Σύνταγμα.

Προσωρινά λοιπόν οι οδηγοί θα πάρουν μία ανάσα μέχρι το απόγευμα στο κέντρο και ξανά μετά τις 6 αναμένονται οι νέοι αποκλεισμοί που θα περιλαμβάνουν και την Λ. Συγγρού ψηλά προς το κέντρο και στα δύο ρεύματα. Υπενθυμίζεται πως ισχύει απαγόρευση στάσης-στάθμευσης σε όλους τους δρόμους του κέντρου, έχουν αναπτυχθεί ισχυρότατες αστυνομικές δυνάμεις σε όλα τα νευραλγικά σημεία και γίνονται συνεχείς πτήσεις των ελικοπτέρων της ΕΛ.ΑΣ.

Για σήμερα μέχρι και αργά το βράδυ οι μετακινήσεις Μακρόν περιλαμβάνουν το Προεδρικό Μέγαρο, το Μέγαρο Μαξίμου, Ακρόπολη, Πνύκα, Γαλλική Πρεσβεία και πάλι Προεδρικό Μέγαρο και για αύριο το Ίδρυμα Νιάρχος και το Γαλλικό Ινστιτούτο.
Βεβαίως συμπεριλαμβάνονται οι ξεχωριστές μετακινήσεις της κυρίας Μακρόν σήμερα το απόγευμα στην Ακρόπολη και στο Ίδρυμα Νιάρχος και αύριο αντί του Βυζαντινού Μουσείου στην Αρχαία Αγορά και ακόμα μένει ανοιχτό αν θα πάει στο Σούνιο ή όχι με μάλλον μικρές πιθανότητες.

Οι δρόμοι θα δίνονται στην κυκλοφορία, μόνο όταν θα έχει ολοκληρωθεί εντελώς η διέλευση του Γάλλου Προέδρου, ενώ ο πυρήνας ανάπτυξης των μέτρων και η απαγόρευση στάσης-στάθμευσης οχημάτων θα αναπτυχθεί σε όλο το κέντρο της Αθήνας γύρω από την Βασιλίσσης Σοφίας και κατά μήκος της Λ. Συγγρού.

Τα μέτρα που λαμβάνονται μπορεί να μην είναι εντελώς όμοια με αυτά για τον Αμερικανό Πρόεδρο Ομπάμα, τουλάχιστον σε αριθμούς προσωπικού, αλλά σίγουρα τα προσεγγίζουν σε σχεδιασμό, δακτύλιους ασφαλείας και εφαρμογή, ενώ οι ελληνικές Αρχές βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία με τους Γάλλους συναδέλφους τους και υπάρχει στενή συνεργασία μεταξύ των Μυστικών Υπηρεσιών των δύο χωρών για συνεχή ανταλλαγή πληροφοριών.

Με απόφαση Αττικάρχη απαγορεύονται πορείες και συναθροίσεις στο κέντρο λόγω Μακρόν

Σε απαγόρευση κάθε πορείας και συγκέντρωσης όλη την ημέρα σήμερα, προχώρησε με απόφασή του χθες το βράδυ ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής, Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Ασημακόπουλος, λόγω των μέτρων για την επίσκεψη του Γάλλου Προέδρου Μακρόν.

Μέχρι στιγμής ενδιαφέρον για συγκέντρωση στις Στήλες Ολυμπίου Διός το απόγευμα είχε εκδηλώσει η ΛΑΕ για τις 6 το απόγευμα και στα Προπύλαια για τις 7 το απόγευμα η «Λαϊκή Αντίσταση».

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση με την απόφαση του Αττικάρχη της Αστυνομίας:

«Ανακοινώνεται ότι με Απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής, κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψης στη Χώρα μας του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας κ. EMMANUEL MACRON, δεν επιτρέπεται για λόγους δημόσιας ασφάλειας, κάθε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση ή πορεία κατά το χρονικό διάστημα από 07:00 ώρα της Πέμπτης 07 Σεπτεμβρίου 2017 μέχρι και την 24:00 ώρα της ιδίας, στις ακόλουθες περιοχές:

α. Στην περιοχή του Δήμου Αθηναίων που περικλείεται από τις οδούς – Λεωφόρους: Ιπποκράτους (από τη συμβολή της με τη Λ. Αλεξάνδρας) – δεξιά Αλεξάνδρας – αριστερά Κηφισίας – δεξιά Κατεχάκη – συνέχεια Παναγιώτη Κανελλόπουλου – δεξιά Κοκκινοπούλου – συνέχεια Γκανογιάννη – συνέχεια Γεωργίου Παπανδρέου – συνέχεια Ούλωφ Πάλμε – συνέχεια Υμηττού – συνέχεια Ηλία Ηλιού – δεξιά Αμβροσίου Φραντζή – αριστερά Καλλιρρόης – συνέχεια Π. Τσαλδάρη – δεξιά Πειραιώς – δεξιά Ερμού – αριστερά Αγίων Ασωμάτων – δεξιά Ερμού – αριστερά Αιόλου – δεξιά Κολοκοτρώνη – συνέχεια Αμερικής – συνέχεια Λυκαβηττού – αριστερά Σόλωνος – δεξιά Ιπποκράτους (μέχρι τη συμβολή με τη Λ. Αλεξάνδρας).
β. Στο τμήμα της Αττικής Οδού από το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος» έως τον κόμβο της Περιφερειακής Υμηττού με τη Λ. Κατεχάκη, στο τμήμα της Λ. Κατεχάκη από την έξοδο της Περιφερειακής Υμηττού έως τη συμβολή της με τη Λ. Μεσογείων, ως και σε βάθος ακτίνας εκατό -100- μέτρων, ένθεν και ένθεν προαναφερόμενων τμημάτων οδών (Αττική Οδός – Λ. Κατεχάκη), ως και επί των γεφυρών, ανισόπεδων κόμβων, διαβάσεων που υφίστανται κατά μήκος αυτών και
γ. Στην ευρύτερη περιοχή τοπικής αρμοδιότητας Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών».

Σχετικά Θέματα:

Ο Εμ. Μακρόν στην Ελλάδα - Δείτε live την άφιξή του