Τραγωδία στην Κασπία: 2.500 νεκρές φώκιες στις ακτές της Νότιας Ρωσίας

 
Θρίλερ και τραγωδία στην Κασπία: 2.500 νεκρές φώκιες στις ακτές της Νότιας Ρωσίας

Ενημερώθηκε: 04/12/22 - 23:20

Θρίλερ και τραγωδία μαζί...Σχεδόν 2.500 φώκιες βρέθηκαν νεκρές στις ακτές της Κασπίας Θάλασσας στη Νότια Ρωσία, σημαίνοντας συναγερμό στις οικολογικές -και όχι μόνο - οργανώσεις στην περιοχή.

Οι αξιωματούχοι που τις εξέτασαν, δήλωσαν ότι δεν υπάρχει κανένα σημάδι βίαιου θανάτου.

Αρχικά αναφέρθηκαν περίπου 700 νεκρές φώκιες, αλλά μετά την έρευνα, αποκαλύφθηκε πολύ μεγαλύτερος αριθμός, ενώ η καταμέτρηση συνεχίζεται.

Οι φώκιες της Κασπίας έχουν ταξινομηθεί ως απειλούμενες με εξαφάνιση στην κόκκινη λίστα της Διεθνούς Ένωσης για τη Διατήρηση της Φύσης (IUCN) από το 2008.

Ο Zaur Gapizov, επικεφαλής του Κέντρου Προστασίας του Περιβάλλοντος της Κασπίας, δήλωσε ότι οι φώκιες πιθανότατα πέθαναν πριν από περίπου δύο εβδομάδες.

«Δεν υπάρχουν στοιχεία που να υποδηλώνουν ότι τα ζώα σκοτώθηκαν ή πιάστηκαν σε δίχτυα ψαρέματος», είπε.

Το υπουργείο φυσικών πόρων και περιβάλλοντος της περιοχής του Νταγκεστάν έγραψε στο Telegram ότι ένας μεγάλος αριθμός βρέθηκε ανάμεσα στις εκβολές δύο ποταμών, του Σουλάκ και του Σουρίνκα.

Οι ειδικοί έχουν συλλέξει δείγματα από τις φώκιες και το υπουργείο είπε ότι οι λόγοι για τους θανάτους θα εξακριβωθούν, όταν βγουν τα εργαστηριακά αποτελέσματα.

Ο πληθυσμός της φώκιας της Κασπίας Θάλασσας έχει μειωθεί δραστικά κατά τη διάρκεια των δεκαετιών από το υπερβολικό κυνήγι και τη βιομηχανική ρύπανση.

Το Κέντρο Προστασίας του Περιβάλλοντος της Κασπίας κάνει λόγο για 70.000 φώκιες, τη στιγμή που τον περασμένο αιώνα, αριθμούσαν περισσότερες από ένα εκατομμύριο.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ