Δεν υποβάλουν φορολογικές δηλώσεις οι λογιστές

Δεν υποβάλουν φορολογικές δηλώσεις οι λογιστές
Ενημερώθηκε: 06/04/16 - 14:55

Οι λογιστές και οι φοροτεχνικοί, ανακοίνωσαν την αποχή από την υποβολή φορολογικών δηλώσεων, λίγες ώρες μετά το άνοιγμα της σχετικής εφαρμογής στο TAXISnet. Η αποχή, σε πρώτη φάση, θα διαρκέσει έως και τις 18 Απριλίου. Παράλληλα, λογιστές και φοροτεχνικοί δηλώνουν ότι την Πέμπτη (07/04) θα προχωρήσουν σε αποκλεισμούς εφοριών σε όλη τη χώρα.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε, διαμαρτύρονται για τις προωθούμενες αλλαγές στο ασφαλιστικό, σε σχέση με το νέο τρόπο υπολογισμού των εισφορών τους, ο οποίος οδηγεί στην καταβολή του 70% και πλέον του εισοδήματός τους σε φόρους και ασφαλιστικές εισφορές, όπως σημειώνουν.

«Εάν εφαρμοστεί το νέο σύστημα υπολογισμού των εισφορών, του χρόνου θα είναι αδύνατη η υποβολή φορολογικών δηλώσεων, γιατί -πολύ απλά- δε θα υπάρχουν λογιστικά γραφεία και ελεύθεροι επαγγελματίες, αφού θα έχουν βάλει λουκέτο», δήλωσε ο Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Κωνσταντίνος Κόλλιας.

«Καλούμε όλους τους Συναδέλφους να βάλουν κατά μέρος τα πολιτικά και συνδικαλιστικά «εγώ» τους και να απέχουν από την υποβολή δηλώσεων, ώστε το μήνυμα αντίδρασης να είναι ηχηρό, γιατί όλοι μαζί μπορούμε», τόνισε ο Πρόεδρος της Π.Ο.Φ.Ε.Ε., Βασίλης Καμπάνης.

«Οι οικονομολόγοι -λογιστές φοροτεχνικοί- στηρίζουν τον επιστημονικό τους φορέα και αποφάσισαν να απέχουν από την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων ως ένδειξη διαμαρτυρίας στο προωθούμενο ασφαλιστικό νομοσχέδιο», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Π.Ο.Ο.Ε.Ε.Ε., Παναγιώτης Θεοδωρακόπουλος.

Σε πρώτη φάση, η αποχή θα διαρκέσει έως και τις 18 Απριλίου, καθιστώντας ιδιαίτερα δύσκολη την υποβολή φορολογικής δήλωσης από τους πολίτες. Στη συνέχεια οι λογιστές και οι φοροτεχνικοί θα συνεδριάσουν εκ νέου, για να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους.

Σχετικά θέματα:

Ξεκίνησε η υποβολή φορολογικών δηλώσεων στο TAXIS

Προειδοποίηση: Μην υποβάλλετε τις φορολογικές δηλώσεις την τελευταία στιγμή

Με αποχή απειλούν λογιστές και φοροτεxνικοί