Η κυβερνηση ανοίγει το πουγί: Τι θα δώσει μέχρι το Πάσχα

Πασχαλινές παροχές της κυβέρνησης για χιλιάδες δικαιούχους
Ενημερώθηκε: 04/03/19 - 03:38

Πασχαλινές παροχές ετοιμάζει η κυβέρνηση για χιλιάδες δικαιούχους. Σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση μέχρι το Πάσχα θα προχωρήσει σε μια σειρά ευνοϊκών μέτρων, που αναμένεται να περιλαμβάνουν το  επίδομα ενοικίου, το επίδομα παιδιού, την απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ του 2019 για τους πυρόπληκτους, ενώ όσοι υποβάλουν εγκαίρως δηλώσεις θα έχουν επιστροφές φόρων.

Ταυτόχρονα, θα «τρέξει» και η ρύθμιση των 120 δόσεων, πρώτα για τη ρύθμιση οφειλών στα ασφαλιστικά ταμεία και μετά για τα χρέη προς την εφορία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΝΕΑ

 

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Έθνος», τέλη Μαρτίου θα πληρωθεί η πρώτη δόση για το επίδομα παιδιού του 2019 σε 926.000 οικογένειες και μέσα στον Απριλίο 260.000 νοικοκυριά θα λάβουν το επίδομα ενοικίου και μάλιστα αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου 2019. Θα εισπράξουν, δηλαδή, το επίδομα για τρεις μήνες, Ιανουάριο, Φεβρουάριο και Μάρτιο. Αυτό σημαίνει ότι πριν από το Πάσχα οι δικαιούχοι του επιδόματος ενοικίου θα δουν στην τσέπη τους από 210 έως 630 ευρώ.

Επιπλέον, στις νέες ρυθμίσεις που ετοιμάζει το υπουργείο Εργασίας θα περιλαμβάνεται η αναστολή της περικοπής των συντάξεων χηρείας σε δικαιούχους ηλικίας 52 έως 55 ετών.