Νέα μέτρα για το κόστος του ρεύματος: Τι θα ανακοινώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ

 
κόστος του ρεύματος

Ενημερώθηκε: 01/09/26 - 13:43

Νέα κυβερνητική πρωτοβουλία που στοχεύει στη συγκράτηση και μείωση του κόστους του ηλεκτρικού ρεύματος προανήγγειλε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Κωστής Χατζηδάκης, επιβεβαιώνοντας ότι οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Το επικρατέστερο σενάριο συνδέει τις επικείμενες ελαφρύνσεις με την αξιοποίηση κεφαλαίων μέσω της Εθνικής Ρήτρας Διαφυγής. Υπενθυμίζεται ότι η ελληνική πλευρά έχει ήδη αιτηθεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή τη διεύρυνση του πεδίου εφαρμογής της, προκειμένου να χρηματοδοτηθούν δράσεις ενεργειακής ανθεκτικότητας που ξεπερνούν το 1 δισεκατομμύριο ευρώ έως το 2028.

Οι σχεδιαζόμενες παρεμβάσεις εστιάζουν στην αποθήκευση ενέργειας από ΑΠΕ, την εξοικονόμηση, την ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων και σχετικές υποδομές.

Σύμφωνα με κυβερνητικές εκτιμήσεις, η ελάφρυνση στους λογαριασμούς νοικοκυριών και επιχειρήσεων μπορεί να επιτευχθεί τόσο μέσα από την επιτάχυνση αυτών των επενδύσεων όσο και μέσω στοχευμένων επιδοτήσεων για τη μείωση της εξάρτησης από τα ορυκτά καύσιμα.

Αν και οι λεπτομέρειες τηρούνται ως «επτασφράγιστο μυστικό», το τοπίο αναμένεται να ξεκαθαρίσει πλήρως με την ομιλία του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ