Παράταση στις 120 δόσεις για εφορία και ταμεία

Παράταση στις 120 δόσεις για εφορία και ταμεία
Ενημερώθηκε: 30/09/19 - 16:06

Tην παράταση της προθεσμίας, μέχρι τις 7 Οκτωβρίου 2019, για την ένταξη στη ρύθμιση των 120 δόσεων στα ασφαλιστικά ταμεία και την εφορία, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρμόδιοι υπουργοί.

Αρχικά την πρώτη ανακοίνωση έκανε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης.

Σημείωσε ότι τις τελευταίες ημέρες, έχει παρατηρηθεί ιδιαιτέρως μεγάλη συμμετοχή στη ρύθμιση, ενώ αναφέρει πως μέχρι σήμερα έχουν υποβληθεί πάνω από 370.000 αιτήσεις.

Συγκεκριμένα, σχετικά με τη ρύθμιση των 120 δόσεων στα ασφαλιστικά ταμεία, ο κ. Βρούτσης δήλωσε τα εξής:

«Δίνουμε παράταση, μέχρι τις 7 Οκτωβρίου 2019, σε όλους τους οφειλέτες για τη συμμετοχή τους στη ρύθμιση των 120 δόσεων στα ασφαλιστικά ταμεία.

Σκοπός αυτής της -μίας και μοναδικής- παράτασης είναι να διευκολυνθούν οι οφειλέτες στα ασφαλιστικά ταμεία, καθώς, τις τελευταίες ημέρες, έχει παρατηρηθεί ιδιαιτέρως μεγάλη συμμετοχή στη ρύθμιση. Τα συγκεντρωτικά στοιχεία, μέχρι σήμερα, δείχνουν να έχουν υποβληθεί πάνω από 370.000 αιτήσεις ρύθμισης οφειλών και το συνολικό ρυθμισμένο ποσό να ξεπερνάει ήδη τα 3 δισ. ευρώ.

Υπενθυμίζω, ωστόσο ότι δεν θα υπάρξει άλλη παράταση και ότι η ένταξη των οφειλετών στη ρύθμιση των 120 δόσεων είναι η τελευταία ευκαιρία για όλους να διακανονίσουν τα χρέη τους με τους πλέον ευνοϊκούς όρους».

Το μεσημέρι της Δευτέρας παράταση επτά ημερών της ρύθμισης για τις 120 δόσεις στην εφορία ανακοίνωσε από το βήμα της διάσκεψης της Ελληνικής Ενωσης Επιχειρηματιών, ο υπουργός Οικονομικών, κ. Χρήστος Σταϊκούρας.

Έτσι οι φορολογούμενοι θα έχουν έως την επόμενη Δευτέρα περιθώριο να υπαχθούν στη ρύθμιση των 120 δόσεων.