Πρόστιμο 157 εκατ. δολαρίων θα πληρώσει στην Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ η Deutsche Bank

 
Πρόστιμο 157 εκατ. δολαρίων θα πληρώσει στην Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ η Deutsche Bank

Ενημερώθηκε: 21/04/17 - 13:33

Η Deutsche Bank συμφώνησε να καταβάλει πρόστιμα 157 εκατ. δολαρίων στην κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) για παραβάσεις, που φέρεται να έκανε, των κανόνων αναφορικά με τη διαπραγμάτευση συναλλάγματος και συναλλαγές για δικό της λογαριασμό, αναφέρει δημοσίευμα της Wall Street Journal.

Η Fed ανακοίνωσε χθες ότι η γερμανική τράπεζα απέτυχε να αντιληφθεί ότι οι διαπραγματευτές της ξένου συναλλάγματος αντάλλασσαν μηνύματα με ανταγωνιστές τους για τις συναλλαγές τους.

Σύμφωνα με τη Fed, η Deutsche Bank δεν είχε, επίσης, εφαρμόσει ένα πρόγραμμα για την ικανοποιητική συμμόρφωσή της με τον λεγόμενο κανόνα Volcker, ο οποίος απαγορεύει τις συναλλαγές των τραπεζών για δικό τους λογαριασμό.

Η Deutsche διατάχθηκε να πληρώσει 156,6 εκατ. δολάρια σε πρόστιμα, να σταματήσει τις παραβάσεις και να συνεργασθεί σε κάθε έρευνα για τα άτομα που μετείχαν στη διαπραγμάτευση συναλλάγματος.

Ο διακανονισμός σχετίζεται με μία ευρύτερη έρευνα αρκετών παγκόσμιων τραπεζών που κατηγορήθηκαν για συντονισμένες πρακτικές, ώστε να μεταβάλλουν τις συναλλαγματικές ισοτιμίες για ίδιον όφελος.

Σχετικά Θέματα:

Πρόστιμο-φωτιά στην Deutsche Bank για «ξέπλυμα» 10 δισ. δολαρίων από τη Ρωσία

Η Deutsche Bank θα πληρώσει πρόστιμο 95 εκατ. δολάρια για να κλείσει την υπόθεση φοροδιαφυγής στις ΗΠΑ