Σταϊκούρας: Καμία εισφορά αλληλεγγύης σε εισοδήματα από ενοίκια και μερίσματα το 2021

 
Σταϊκούρας: Καμία εισφορά αλληλεγγύης σε εισοδήματα από ενοίκια και μερίσματα το 2021

Ενημερώθηκε: 15/09/20 - 16:52

Ο υπουργός οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, δήλωσε πως δεν θα επιβαρυνθούν με εισφορά αλληλεγγύης εισοδήματα από ενοίκια και μερίσματα, τα οποία θα εισπραχθούν εντός του 2020. Τη σχετική δήλωση την έκανε, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Ο κ. Σταϊκούρας ανέφερε πως στα εισοδήματα από ενοίκια και μερίσματα, η κατάργηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης θα αποτυπωθεί στις φορολογικές δηλώσεις του 2021 και τα εκκαθαριστικά το επόμενο καλοκαίρι.

Αντιθέτως, για τους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα 2021, η κατάργηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης θα αποτυπωθεί στα εκκαθαριστικά μισθοδοσίας από τον Ιανουάριο του 2021.

Έτσι, ένας δημόσιος υπάλληλος που εισπράττει και εισοδήματα από ενοίκια θα καταβάλει το 2021 εισφορά αλληλεγγύης για τον μισθό του, αλλά κατά την εκκαθάριση της φορολογικής δήλωσης θα απαλλαγεί της εισφοράς αλληλεγγύης που αντιστοιχεί στο εισόδημα από ενοίκια.

Σε ερώτηση για το τί θα ισχύσει μετά το 2021 και εάν η προσωρινή κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης θα έχει μόνιμα χαρακτηριστικά, ο κ. Σταϊκούρας επισήμανε τη βούληση της κυβέρνησης για μόνιμες μειώσεις φόρων και εισφορών.

Ο υπουργός Οικονομικών αποκάλυψε πως τα έσοδα τον Αύγουστο πήγαν καλύτερα του αναμενομένου και πως τον Σεπτέμβριο υπάρχουν ήδη θετικές εξελίξεις.

Τόνισε, επιπλέον, πως εφέτος ο φόρος εισοδήματος νομικών προσώπων για τα εισοδήματα του 2019, ανήλθε σε συνολικά 1,5 δισ. ευρώ, έναντι 3,5 δισ. ευρώ που ήταν πέρυσι.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ