Τ. Βίζερ: Θα μείνει για χρόνια η σκληρή επιτροπεία στην Ελλάδα

Τ. Βίζερ: Θα μείνει για χρόνια η σκληρή επιτροπεία στην Ελλάδα
Ενημερώθηκε: 03/10/17 - 09:59

Η επιτροπεία στην Ελλάδα θα πάρει αρκετό καιρό όπως διαμηνύει ο επικεφαλής του Euroworking Group Τόμας Βίζερ λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν θα βρίσκομαι εδώ για να το δω».

Εξειδικεύοντας, μάλιστα, ακόμα περισσότερο προσθέτει ότι «το πότε η Ελλάδα θα καταφέρει να φτάσει την αποπληρωμή στο 75% του χρέους εξαρτάται από τις συζητήσεις σχετικά με τις ωριμάνσεις αποπληρωμής».

Κλείνει, δε, το «χτύπημά» του με τη φράση «δεδομένου του μεγάλου ποσού και των μεγάλων περιόδων ωρίμανσης της αποπληρωμής, πιστεύω ότι θα υπάρξει μια σειρά από ζητήματα στην περίοδο μετά το τέλος του προγράμματος που θα είναι πιο αυστηρή από ό,τι στην Ισπανία, για παράδειγμα». 

Όσον αφορά την αξιολόγηση ο κ. Βίζερ στη συνέντευξή του στο Έθνος επαναλαμβάνει ότι είναι σημαντικό «να τελειώσει το συντομότερο δυνατόν, δηλαδή στο τέλος του έτους» συμπληρώνοντας ότι «η καλή εφαρμογή (εννοώντας τα προαπαιτούμενα) είναι σημαντική».

Προειδοποιεί, επίσης, εμμέσως ότι τυχόν μη έγκαιρη εφαρμογή των μέτρων θα επηρεάσει την ανάπτυξη και τη σταθερότητα για την Ελλάδα. 

Ειδικά για το χρέος επαναλαμβάνει, τέλος, ότι η παρέμβαση θα υπάρξει στο τέλος του προγράμματος και «μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος».