Τσακαλώτος: Είμαι ευτυχής, είναι το τέλος της ελληνικής κρίσης

 
Τσακαλώτος: Είμαι ευτυχής, είναι το τέλος της ελληνικής κρίσης

Ενημερώθηκε: 22/06/18 - 09:10

Απόλυτα ικανοποιημένος από την συμφωνία του Eurogroup της 21ης Ιουνίου στο Λουξεμβούργο είναι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, όπως επεσήμανε σε δηλώσεις του λίγο μετά την ολοκλήρωση των μαραθώνιων διαβουλεύσεων χαρακτηρίζοντας ιστορική την ημέρα.

Παράλληλα, ο υπουργός Οικονομικών έκανε λόγο για τέλος της ελληνικής κρίσης, παρ' όλα αυτά χαρακτήρισε σκληρή την απαίτηση διατήρησης πρωτογενούς πλεονάσματος από το 2023 έως το 2060: «Η ελληνική κυβέρνηση είναι ευχαριστημένη από αυτή τη συμφωνία, θεωρούμε ότι το χρέος είναι βιώσιμο και ότι μπορούμε να βγούμε στις αγορές. Είμαι ευτυχής, πιστεύω ότι είναι το τέλος της ελληνικής κρίσης. Είναι μια ιστορική στιγμή και μια ιστορική μέρα. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τι πέρασε ο ελληνικός λαός τα τελευταία έτη. Θα πρέπει ο λαός να δει πρακτικά αποτελέσματα από αυτή τη συμφωνία. Η περηφάνια επιστρέφει, γιατί στέκεται στα δύο πόδια και θα δει και στην τσέπη την ανάπτυξη».

Παράλληλα, ο κ. Τσακαλώτος ανέφερε πως η ελληνική κυβέρνηση θεωρεί «ότι το χρέος είναι βιώσιμο και ότι έχουμε πρόσβαση στις αγορές. Το cash buffer μπορεί να καλύψει τις χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας τουλάχιστον για 22 μήνες».