Πρόβλημα με κουνούπια; Έρχεται εφαρμογή στο κινητό!

Κουνούπια: Μετά τις ταμπλέτες, τα φιδάκια και τα πάσης λογής αντικουνουπικά συστήματα, έρχεται και εφαρμογή στο κινητό!
Ενημερώθηκε: 30/03/18 - 19:50

Βρισκόμαστε σε μια εποχή, που-αν ήδη δεν έχουν εμφανιστεί-άρχισαν δειλά δειλά να κάνουν την εμφάνισή τους τα πρώτα κουνούπια.

Και φυσικά δεν νομίζουμε ότι υπάρχει κάποιος που δεν έχει πρόβλημα με τα κουνούπια, παρόλο που κάποιους δεν τους ακουμπούν καθόλου, ενώ κάποιους άλλους τους τσιμπούν, με αποτέλεσμα έντονη φαγούρα που φέρνει ενόχληση ή και πιο σοβαρές επιπλοκές. Σε πρώτη φάση όλα αυτά όπως το κλασσικό τσίμπημα, αντιμετωπίζονται με αλοιφές, ενώ υπάρχουν ταμπλέτες, φιδάκια και πάσης λογής αντικουνουπικά συστήματα, ακόμα και οι πολύτιμες σίτες στα παράθυρα-πόρτες.     

Ωστόσο, ερευνητές τεχνητής νοημοσύνης του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης έχουν καλά νέα.

Ανέπτυξαν ένα σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης πως πλησιάζει το κουνούπι.

Εφαρμογή στο κινητό, που έχει το σύστημα, ανιχνεύει το βούισμα των κουνουπιών και έτσι ο χρήστης, λαμβάνοντας το προειδοποιητικό σήμα μπορεί να το αποφύγει.

Το σύστημα δεν είναι μόνο για εκείνους που ενοχλούνται από τα κουνούπια, αλλά με τη σωστή ανάπτυξή του μπορεί να σώσει και ζωές σε χώρες που μαστίζονται από ελονοσία.

«Ας ελπίσουμε πως θα σώζει ζωές», λέει ο ερευνητής Yunpeng Li και προσθέτει: «Αν μπορούμε να εντοπίσουμε τα είδη, μπορούμε να βοηθήσουμε τους ανθρώπους σε περιοχές όπου υπάρχει ελονοσία, οι οποίοι θα μπορούν να φροντίσουν για την προστασία τους, χρησιμοποιώντας δίκτυα».

Μάλιστα,οι ερευνητές επιθυμούν να αναπτύξουν το σύστημα, προκειμένου να ξεχωρίζει τα κουνούπια που μεταδίδουν την ελονοσία από εκείνα που είναι απλά ενοχλητικά.