Ανασχηματισμός στη σκιά των διεργασιών σε ΑΝΕΛ και ΠΟΤΑΜΙ - Ζητούμενο το «προοδευτικό πρόσημο»

 
Ανασχηματισμός στη σκιά των διεργασιών σε ΑΝΕΛ και ΠΟΤΑΜΙ - Ζητούμενο το «προοδευτικό πρόσημο»

Ενημερώθηκε: 29/06/18 - 14:08

Το τέλος των μνημονίων και της εποπτείας τον Αύγουστο, όπως ισχυρίζεται η κυβέρνηση, θα ακολουθήσει το Σεπτέμβριο ανασχηματισμός για να ενισχύσει το ρεύμα αισιοδοξίας στην ελληνική κοινωνία για τις καλύτερες ημέρες που υπόσχεται η συγκυβέρνηση. Τα περί ανασχηματισμού όλο και συχνότερα ακούγεται πλέον από τα χείλη υπουργών της κυβέρνησης,

Βέβαια, η συγκυβέρνηση πρέπει να αντέξει τους κραδασμούς από το κύμα αποχωρήσεων στους ΑΝΕΛ, μιας και εκτός των συνεχών παραιτήσεων στελεχών, υπάρχει μια «περιρρέουσα ατμόσφαιρα» πιθανών αποχωρήσεων και άλλων βουλευτών των Ανεξαρτήτων Ελλήνων. Σε αυτή την περίπτωση πολλοί θεωρούν δεδομένου ότι θα υπάρξει βοήθεια από το ΠΟΤΑΜΙ που βρίσκεται σε πορεία ανεξαρτητοποίησης από από το Κίνημα Αλλαγής.

Σε περίπτωση που υπάρξουν και άλλες «διαρροές» στο κυβερνητικό σχήμα από την πλευρά των Ανεξάρτητων Ελλήνων, το Ποτάμι θα βάλει πλάτη στην κυβέρνηση μέχρι τις εκλογές, όποτε και αν γίνουν αυτές, δήλωσε προχτές ο βουλευτής του ΠΟΤΑΜΙΟΥ, Σπύρος Δανέλλης.

Οι δηλώσεις πήραν διαστάσεις, καθώς τροφοδότησε το ήδη φημολογούμενο φλερτ πως μερίδα στελεχών του Ποταμιού «κοιτάει» προς ΣΥΡΙΖΑ.

Σημειώνουμε ότι πριν τις δηλώσεις Δανέλλη είχε προηγηθεί τοποθέτηση του Στ.Θεοδωράκη, με ανάρτησή του στο Twitter, με την οποία επιχείρησε για πολλοστή φορά να βάλει φρένο στις φήμες περί στήριξης του κυβερνώντος κόμματος. Ζητώντας να «σταματήσει η παραπληροφόρηση», τόνισε ότι «οι βουλευτές μας λένε ότι δεν θα στηρίξουν την κυβέρνηση». Την ίδια άποψη εξέφρασε δημοσίως και ο εκπρόσωπος του Ποταμιού κ. Τσιόδρας, δηλώνοντας πως «αν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ χάσουν την πλειοψηφία στη Βουλή στήριξη δική μας δεν θα έχουν», ενώ ο πρώην βουλευτής κ. Καρκατσούλης σε πιο αυστηρό ύφος, δήλωσε πως «δεν προτίθεμαι να βάλω πλάτη στον ΣΥΡΙΖΑ ούτε πριν ούτε μετά τις εκλογές».

Ανασχηματισμός

Ο επικείμενος ανασχηματισμός που πιθανά να είναι και ο τελευταίος της κυβέρνησης πριν τις εκλογές (αδιευκρίνιστο πότε) θα επιδιώκει την απόκτηση ενός προοδευτικού πρόσημου στην κυβέρνηση, γι' αυτό έχουν ήδη ξεκινήσει αναζήτηση «ροοδευτικών» συμμάχων και σχετικές συζητήσεις.

Ο πρωθυπουργός μέσω του ανασχηματισμού θα προστατεύσει όσους τον τελευταίο καιρό βρίσκονται «εκτεθειµένοι» στην επικίνδυνη ζώνη του πολιτικού κόστους. Τόσο από τις αποφάσεις της κυβέρνησης στο οικονοµικό πεδίο όσο και στο µέτωπο των εθνικών θεµάτων. Θα «αφαιρέσει» τα µνηµονιακά χαρτοφυλάκια απ’ όσους τα κατέχουν σήµερα, µε πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις τους υπουργούς Οικονοµικών Ε. Τσακαλώτο, Εργασίας Ε. Αχτσιόγλου, αλλά την ίδια στιγµή, εφόσον και οι ίδιοι το επιθυµούν, δεν θα µείνουν «εκτός» κυβερνητικού κάδρου, αλλά θα µετακινηθούν σε πιο ασφαλή πόστα εξουσίας. Επίσης, στο πλαίσιο των αλλαγών που σχεδιάζει, υπολογίζει να «αξιοποιήσει», παρέχοντάς τους κυβερνητική παρουσία, βουλευτές του κόµµατος από τη Μακεδονία, όπως είναι οι Θ. Τζάκρη, Μ. Μπόλαρης, Θ. Παραστατίδης.