Επικοινωνία Παυλόπουλου-Γιούνκερ

Επικοινωνία Παυλόπουλου-Γιούνκερ
Ενημερώθηκε: 24/07/18 - 17:09

Ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Jean-Claude Juncker, επικοινώνησε τηλεφωνικώς σήμερα το πρωί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπιο Παυλόπουλο και του εξέφρασε την αμέριστη προσωπική του συμπαράσταση, καθώς και εκείνη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, για την δοκιμασία της Ελλάδας και του Ελληνικού Λαού από τις πυρκαγιές. 

Επιπλέον, του ανακοίνωσε ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι ήδη στην διάθεση της Ελλάδας για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

Ο κ. Παυλόπουλος ευχαρίστησε θερμώς τον κ. Junker τονίζοντας ότι, και μέσα από αυτή την δοκιμασία, αναδεικνύεται εμπράκτως το πνεύμα Ανθρωπισμού και Αλληλεγγύης, το οποίο αποτελεί το θεμέλιο του όλου Ευρωπαϊκού Οικοδομήματος.

Με τον Προκόπη Παυλόπουλο επικοινώνησε επίσης ο Marcelo Rebelo de Sousa, και του εξέφρασε την αμέριστη προσωπική του συμπαράσταση καθώς και την συμπαράσταση του Πορτογαλικού Λαού

Ο κ. Παυλόπουλος ευχαρίστησε θερμώς τον κ. de Sousa τονίζοντας ότι, και μέσα από αυτή την δοκιμασία, αναδεικνύεται η Αλληλεγγύη μεταξύ του Πορτογαλικού και του Ελληνικού Λαού, τόσο σε διμερές όσο και σ’ ευρωπαϊκό επίπεδο.