Επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα: Το μενού και η μουσική στο Προεδρικό Μέγαρο

Πλούσιο μενού για τον Ερντογάν-Τι περιελάμβανε (ΦΩΤΟ)
Πλούσιο μενού για τον Ερντογάν-Τι περιελάμβανε (ΦΩΤΟ)
Πλούσιο μενού για τον Ερντογάν-Τι περιελάμβανε (ΦΩΤΟ)
Πλούσιο μενού για τον Ερντογάν-Τι περιελάμβανε (ΦΩΤΟ)
Ενημερώθηκε: 08/12/17 - 00:32

Στο επίσημο δείπνο που παρέθεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, προς τιμήν του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο Προεδρικό Μέγαρο, το μενού ήταν αναμενόμενα υπερπολυτελές και μάλιστα ξεκίνησε νωρίτερα αφού οι Τούρκοι ανέφεραν ότι ο Πρόεδρος πάντα έχει συνήθειο να τρώει νωρίς. (19:30).

Στο δείπνο ήταν παρόντες ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μετά της συζύγου του, ο πρόεδρος της Βουλής Ν. Βούτσης, ο πρόεδρος της ΝΔ Κ. Μητσοτάκης μετά της συζύγου του, υπουργοί και επιχειρηματίες, καθώς και υπουργοί που συνοδεύουν τον Πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Συνολικά υπήρξαν περίπου 110 καλεσμένοι.

"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

 

Το μενού όπως είπαμε ήταν αναμενόμενα πολυτελές και περιελάμβανε γαρίδες με εσπεριδοειδή, χόρτα και σελινόριζα και φιλέτο σφυρίδα γαρνιρισμένο με λαχανικά ατμού.Το βασικό μενού συνοδευόταν από φρούτα εποχής και καφέ

Το δείπνο διεξήχθη υπό το άκουσμα διεθνών επιτυχιών Ελλήνων συνθετών, όπως η «Μαργαρίτα Μαργαρώ» του Μίκη Θεοδωράκη, «Πάρε τη θλίψη μου μακριά», του Μάνου Χατζηδάκη, «Ξημερώνει» επίσης του Μάνου Χατζηδάκη και το «Μεταξύ Σύρου και Τζιας», επίσης του Μίκη Θεοδωράκη.

Τα "πηγαδάκια" του τραπεζιού

Λίγο προτού μπουν οι δύο Πρόεδροι στην αίθουσα, υπήρξαν πολλά χαμόγελα μεταξύ Α. Τσίπρα, Κ.Μητσοτάκη και Τσαβούσογλου,ενώ με το που μπήκε ο Ερντογάν στην αίθουσα συνομίλησε με τον παλιό γνωστό του Πέτρο Μολυβιάτη, αλλά και το ζεύγος Βαρδινογιάννη

Η Εμινέ Ερντογάν ζήτησε να κάτσει δίπλα στην Σίσσυ Παυλοπούλου, ενώ το πρωτόκολλο προβλέπει ότι θα έπρεπε να κάτσει δίπλα στον ΠτΔ και η σύζυγος του Προκόπη Παυλόπουλου δίπλα στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.