Κώστας Αχ. Καραμανλής: Πρόχειρο, ατελές και επικίνδυνο νομοσχέδιο για την αλλαγή φύλου

Κώστας Αχ. Καραμανλής: Στη ΝΔ είμαστε φιλελεύθεροι και στα κοινωνικά ζητήματα
Ενημερώθηκε: 09/10/17 - 22:29

Βουλή: Ως πρόχειρο, ατελές και επικίνδυνο χαρακτήρισε το νομοσχέδιο για την νομική αναγνώριση ταυτότητας φύλου, ο βουλευτής της ΝΔ Κωνσταντίνος Αχιλλέα Καραμανλής

Ευτελίζει την όλη διαδικασία ενός τόσο ευαίσθητου θέματος

 

Παράλληλα, έκανε λόγο για δήθεν αριστερό πρόσημο που προσπαθεί να εμφανίσει η κυβέρνηση, απέρριψε τις κατηγορίες ότι η στάση του κόμματος του καθορίζεται από την εκκλησία και υποστήριξε ότι «η ΝΔ είναι ένα ανοιχτό, φιλελεύθερο κόμμα υπέρμαχο του αριστοτελικού μέτρου και της μέσης οδού, της οδού της λογικής».

«Στη Νέα Δημοκρατία, δεν είμαστε μόνο φιλελεύθεροι στα οικονομικά ζητήματα. Είμαστε φιλελεύθεροι και στα κοινωνικά ζητήματα. 'Αλλωστε, κατά την άποψή μου, δεν μπορεί να είσαι το ένα χωρίς να είσαι το άλλο», τόνισε ο κ. Καραμανλής και πρόσθεσε:

«Επειδή τον τελευταίο καιρό έχει ανοίξει ένας πολύ μεγάλος διάλογος για το τι είναι φιλελευθερισμός και το τι δεν είναι, θα σας θυμίσω ότι ήταν η δική μας παράταξη που έκανε πράξη κινήσεις πολιτικού φιλελευθερισμού που έχουν αποτελέσει πρότυπο και για άλλες χώρες, που το 1974 νομιμοποίησε το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος, που έλυσε το πολιτειακό με ένα δημοψήφισμα που δεν αμφισβητήθηκε από κανέναν. Και ήταν η δική μας παράταξη που καθιέρωσε το 1976 τη δημοτική γλώσσα και έλυσε το τεράστιο γλωσσικό ζήτημα».