Νέα δημοσκόπηση: «Κολλημένα» τα ποσοστά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ-«Ισοπαλία» για το Σκοπιανό 

 
Δημοσκόπηση

Ενημερώθηκε: 18/10/18 - 21:19

«Κολλημένα» εμφανίζονται τα ποσοστά ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ στη νέα δημοσκόπηση της Pulse που έγινε για λογαριασμό του ΣΚΑΪ. τα δύο μεγάλα κόμματα έχουν υποχωρήσει ελαφρά σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε μια μονάδα και η ΝΔ έχασε μισή. Συγκεκριμένα η ΝΔ αποσπά το 33% στην μέτρηση επί των εγκύρων και ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί 11 μονάδες πιο κάτω, αγγίζοντας το 22%.

Τρίτη δύναμη είναι η Χρυσή Αυγή με 8%. Ακολουθεί το Κίνημα Αλλαγής με 7,5% και πέμπτο κατατάσσεται το ΚΚΕ, με 6,5%.

Κανένα άλλο κόμμα δεν περνά το όριο του 3% για είσοδο στο κοινοβούλιο. Ποτάμι, Ένωση Κεντρώων και Ανεξάρτητοι Έλληνες βρίσκονται στο 1,5%. «Κλειδί» για όλα αυτά τα κόμματα θα είναι να μπορέσουν να προσελκύσουν εκ νέου τους αναποφάσιστους που τους στήριξαν τον Σεπτέμβριο του 2015.

Να σημειωθεί ότι η ΝΔ φαίνεται να έχει πιάσει «ταβάνι» με συσπείρωση άνω του 80% , ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ έχει χαμηλή συσπείρωση στο 51%, γεγονός που του δίνει περιθώρια ανόδου.

Το 17% των ψηφοφόρων ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται πως έχει στραφεί στην ΝΔ, ενώ από τον ΣΥΡΙΖΑ προέρχονται σχεδόν τρεις στους δέκα πολίτες της «γκρίζας ζώνης», η οποία περιέχει όσους δηλώνουν αναποφάσιστοι, διατεθειμένοι να απέχουν, να ψηφίσουν λευκό ή να ρίξουν άκυρο.

Για το Σκοπιανό

Στο θέμα της προοπτικής ολοκλήρωσης της συμφωνίας των Πρεσπών η ελληνική κοινή γνώμη φαίνεται απόλυτα διαιρεμένη.

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση, που έγινε πριν την παραίτηση του κ. Κοτζιά, το 44% των πολιτών εκτιμά με μερική ή απόλυτη βεβαιότητα πως η συμφωνία δεν θα κυρωθεί οριστικά και από τις δύο χώρες. Στον αντίποδα, το 43% απαντά πως η συμφωνία θα φτάσει έως το τέλος.

Μπορείτε ΕΔΩ να δείτε ολόκληρη τη δημοσκόπηση

Δημοσκόπηση

Δημοσκόπηση
Δημοσκόπηση
Δημοσκόπηση