Ο Κώστας Καραμανλής στηρίζει Αβραμόπουλο για τα αντιγριπικά εμβόλια

 
Κώστας Καραμανλής για Αβραμόπουλο: Σωστές οι τοποθετήσεις του για τα αντιγριπικά εμβόλια

Ενημερώθηκε: 09/02/18 - 17:17

Novartis: Κύκλοι του πρώην Πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή τοποθετήθηκαν στα όσα είπε σε συνέντευξή του ο Επίτροπος της χώρας, Δ. Αβραμόπουλος.

Ο κ. Αβραμόπουλος εξέφρασε «αγανάκτηση» και «λύπη», ενώ στο θέμα των αντιγριπικών εμβολίων, ανέφερε ότι ο ΠΟΥ έδωσε εύσημα στην Ελλάδα για τους χειρισμούς της και την έγκαιρη θωράκιση του πληθυσμού. Συγκεκριμένα, ανέφερε: "Λέει ο μάρτυρας ότι ο "υπουργός Υγείας παρέσυρε τον Καραμανλή". Τι ήταν ο Καραμανλής; Κανένα παιδάκι που δεν καταλάβαινε; Ο πρωθυπουργός συμπεριφέρθηκε με ευθύνη και αυτό είναι εύσημο για τον Καραμανλή".

Novartis - Δ. Αβραμόπουλος: «Άθλια υπόθεση που έχει όλα τα χαρακτηριστικά της σκευωρίας»

Από το περιβάλλον του κ. Κώστα Καραμανλή τονίζεται επί λέξει:

«Σε σχέση με τα μεγάλης σημασίας θέματα του μοριακού ελέγχου του αίματος και της αντιμετώπισης της πανδημίας της γρίπης, οι επισημάνσεις του κ. Αβραμόπουλου ανταποκρίνονται πλήρως στην πραγματικότητα».

Οπως φαίνεται από την διαρροή κύκλων του, ο πρώην πρωθυπουργός δείχνει πως στηρίζει τον κ. Αβραμόπουλο στο κομμάτι που τον αφορά -τη μαζική παραγγελία αντιγριππικών εμβολίων, όταν ήταν υπουργός Υγείας στην κυβέρνησή του ο κ. Αβραμόπουλος.Επί της ουσίας, διαψεύδουν τον προστατευόμενο μάρτυρα «Μάξιμο Σαράφη» που κατέθεσε ότι ο Κώστας Καραμανλής τελούσε εν αγνοία για τη μαζική παραγγελία εμβολίων και «παρασύρθηκε» από τον κ. Αβραμόπουλο.