Σκάνδαλο Novartis: Η ΝΔ μέχρι και την τελευταία στιγμή θα αγωνιστεί για να στηθεί μια κάλπη

 
Σκάνδαλο Novartis: "Η αξιωματική αντιπολίτευση, όπως έκανε εξ αρχής, τάσσεται υπέρ της ανάγκης να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση"

Ενημερώθηκε: 20/02/18 - 19:14

Σκάνδαλο Novartis: Εξακολουθεί να προκαλεί έντονη αντιπαράθεση η απόφαση να στηθούν τελικά δέκα κάλπες για την προανακριτική διαδικασία.

Νέα Δημοκρατία

Από την πηγές επισημαίνουν πως η αξιωματική αντιπολίτευση, όπως έκανε εξ αρχής, τάσσεται υπέρ της ανάγκης να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση προκειμένου να «αναδειχθεί η σκευωρία της κυβέρνησης», προσθέτοντας πως είναι δεδομένο ότι οι βουλευτές της θα ψηφίσουν «ναι» στη συγκρότηση της προανακριτικής επιτροπής προκειμένου «να εκχωρήσουν στα μέλη της την αρμοδιότητα να κρίνουν την υπόθεση».

Τι αναφέρουν οι πηγές της ΝΔ:

«Στην υπόθεση Novartis η ΝΔ εξ αρχής τάχθηκε υπέρ της ανάγκης να χυθεί άπλετο φως και να αναδειχθεί η σκευωρία της κυβέρνησης. Αυτό θα πράξει και αύριο στην Βουλή. Μέχρι και την τελευταία στιγμή θα αγωνιστεί για να στηθεί μια κάλπη, στην οποία οι βουλευτές της θα ψηφίσουν απερίφραστα «ναι» στη συγκρότηση της προανακριτικής επιτροπής για να εκχωρήσουν στα μέλη της την αρμοδιότητα να κρίνουν την υπόθεση, όπως άλλωστε είναι η πρόταση που κατέθεσαν ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ. Όλα τα άλλα είναι επικοινωνιακά παιχνίδια της κυβέρνησης που απλά επιβεβαιώνει την αδυναμία της να στοιχειοθετήσει τις ανώνυμες κατηγορίες και να συνεχίσει να σπιλώνει δύο πρώην πρωθυπουργούς και οκτώ πολιτικούς της αντιπάλους».