Τι είπε ο Νικ. Κακλαμάνης για τις μυστικές συναντήσεις Σπυράκη - Ζάεφ

 
Τι είπε ο Νικ. Κακλαμάνης για τις μυστικές συναντήσεις Σπυράκη - Ζάεφ

Ενημερώθηκε: 02/10/18 - 14:19

«Το ουσιαστικό συμπέρασμα από το δημοψήφισμα στην ΠΓΔΜ είναι ότι ο μέσος Σκοπιανός γύρισε την πλάτη στον παράδεισο που του υπόσχονταν οι ηγέτες της ΕΕ και οι αξιωματούχοι των ΗΠΑ» υποστήριξε μιλώντας στον News 24/7 στους 88,6 ο βουλευτής Α’ Αθήνας της ΝΔ και αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης κληθείς να σχολιάσει το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην ΠΓΔΜ.

Ο κ. Κακλαμάνης συνεχίζοντας σημείωσε με νόημα: «Δεν παίρνουν κανένα μήνυμα δυστυχώς οι ηγεσίες της ΕΕ. Και στο δημοψήφισμα του 2015 στη χώρα μας είχε γίνει βάναυση εισβολή με σκοπό την επιρροή». Αναφορικά με το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος ο κ. Κακλαμάνης εκτίμησε ότι «το σλαβόφωνο κομμάτι δεν προσήλθε στις κάλπες, είναι ακραίο στις απόψεις του, θεώρησε ακόμη και αυτή τη συμφωνία ότι δεν είναι αντάξια της ιστορίας τους, πήγαν να ψηφίσουν πλειοψηφικά οι αλβανόφωνοι».

Κληθείς να σχολιάσει το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας FAZ στο οποίο αναγράφονται δύο συναντήσεις της εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ, Μαρίας Σπυράκη με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ ως απεσταλμένης του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο Νικήτας Κακλαμάνης υποστήριξε στο News 24/7 τα ακόλουθα: «Το ότι συναντήθηκε η κ. Σπυράκη με τον κ. Ζάεφ δεν είναι κακό. Όταν μιλάμε για αντιπολίτευση δεν υπάρχει θέμα μυστικής διπλωματίας. Εγώ θα το είχα δημοσιοποιήσει. Από άποψη τακτικής θα ήταν προτιμότερο».

Σε σχέση με τον σχεδιασμό της ΝΔ για το ζήτημα με την ΠΓΔΜ, ο αντιπρόεδρος της Βουλής τόνισε ότι «εάν δεν ψηφιστεί από την παρούσα Βουλή η συμφωνία των Πρεσπών, εμείς θα κάνουμε διαπραγμάτευση από μηδενική βάση. Έπρεπε να δείτε την έκφραση του Αμερικανού πρέσβη όταν το είπε αυτό ο Κ. Μητσοτάκης στο Βελλίδειο. Ο Α. Τσίπρας ακολουθεί πλήρως την αμερικανική γραμμή. Πιο μνημονιακός πρωθυπουργός δεν υπάρχει. Πέσαμε έξω όταν λέγαμε ότι θα μας βγάλει από την ΕΕ».

Για την επόμενη μέρα στην ΠΓΔΜ ο κ. Κακλαμάνης εκτίμησε ότι «παρά τις πιέσεις που θα ασκηθούν σε βουλευτές της αντιπολίτευσης δεν θα βρει κοινοβουλευτική πλειοψηφία για τη συνταγματική αναθεώρηση ο κ. Ζάεφ και θα πάνε σε εκλογές με τη συμφωνία των Πρεσπών ως προεκλογικό χαρτί. Και στη χώρα μας οι εκλογές θα είναι δημοψήφισμα για το Μακεδονικό. Ο κ. Καμμένος και ο κ. Τσίπρας σε ένα πράγμα ανταγωνίζονται. Στην διάθεσή τους να κερδίσουν την εύνοια του ΝΑΤΟ και του κ. Τραμπ».

Επιπλέον, ο αντιπρόεδρος της Βουλής άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να καταθέσει η ΝΔ πρόταση δυσπιστίας. «Αυτό δεν προαναγγέλλεται, ξαφνικά αναγγέλλεται» σημείωσε και συνέχισε λέγοντας: «Μέχρι τις 17 Δεκεμβρίου θα έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο στα Σκόπια, και θα δούμε τι θα κάνουμε. Θέλω να λυθεί το μακεδονικό χωρίς τη λέξη Μακεδονία, αλλά το κυρίως πρόβλημα δεν είναι η σύνθετη ονομασία αλλά όλο το πακέτο του αλυτρωτισμού».

Τέλος, ερωτηθείς για την τύχη των ΑΝΕΛ -αλλά και άλλων κομμάτων δεξιά της ΝΔ- στις επικείμενες εθνικές εκλογές, ο Νικήτας Κακλαμάνης προέβλεψε ότι «οι ΑΝΕΛ δεν πρόκειται να μπουν στην επόμενη Βουλή και κανένα κόμμα δεξιά της ΝΔ δεν πρόκειται να έχει τύχη».