Το τουρκικό ΥΠΕΞ απαντά στον Τσίπρα: «Επικαλείσαι το κράτος δικαίου μόνο όταν σε βολεύει»

 
Το τουρκικό ΥΠΕΞ απαντά στον Τσίπρα: «Επικαλείσαι το κράτος δικαίου μόνο όταν σε βολεύει»

Ενημερώθηκε: 02/04/18 - 21:20

Συνέχεια στις δηλώσεις που ρίχνουν «λάδι στη φωτιά» έδωσε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, εξαπολύοντας ευθεία επίθεση κατά της χώρας μας και δη, του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα κατηγορώντας τον ότι «ρίχνει το επίπεδο».

Είχαν προηγηθεί δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τις οποίες κατηγόρησε εκ νέου τον κ. Τσίπρα ότι τον είχε διαβεβαιώσει πως σε 10-15 ημέρες θα κανόνιζε την επιστροφή των οχτώ τούρκων στρατιωτικών σε τουρκικό έδαφος. «Πέρασαν μήνες, πέρασαν χρόνια και ακόμη να το κανονίσει» ανέφερε χαρακτηριστικά ο τούρκος πρόεδρος από την Αντιόχεια.\

Δριμεία επίθεση Καμμένου κατά Ερντογάν: «Είναι τρελός! Μπορεί να κρατήσει φυλακισμένους τους στρατιωκούς για 15 χρόνια!»

Διαβάστε επίσης: 

H ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ αναλυτικά

«Οι χαρακτηρισμοί που χρησιμοποιήθηκαν σε χθεσινή ανακοίνωση καταδεικνύουν ότι οι ελληνικές αρχές κάνουν χρήση χαρακτηρισμών που ρίχνουν το επίπεδο. Καταδικάζουμε αυτές τις εκφράσεις που δεν αρμόζουν σε σοβαρό κράτος.

Είναι επίσης γνωστό από την πρόσφατη ιστορία ότι η Ελλάδα επικαλείται τις αρχές του κράτους δικαίου και άλλες φορές, όμως αυτή την αρχή την αγνοεί, και δεν εφαρμόζει τις αποφάσεις που λαμβάνονται εκ μέρους των διεθνών δικαστηρίων».