Αντίστροφη μέτρηση για τον ανασχηματισμό. Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι το νέο κυβερνητικό σχήμα θα ανακοινωθεί το πρωί της Παρασκευής, 14 Μαρτίου.
Ο Κωστής Χατζηδάκης αφήνει, όπως όλα δείχνουν, το υπουργείο Οικονομικών και οδεύει στο Μέγαρο Μαξίμου σε ρόλο αντιπροέδρου με ευρύτερο ρόλο στον συντονισμό της κυβέρνησης. Για τη θέση του νέου «τσάρου» της Οικονομίας στο «τραπέζι» είναι τα ονόματα του Θεόδωρου Σκυλακάκη και του Κυριάκου Πιερρακάκη.
Στην περίπτωση που μετακινηθεί ο κ. Σκυλακάκης στο κτήριο της Καραγιώργη Σερβίας, τη θέση του στο υπουργείο Ενέργειας είναι πιθανόν να πάρει ο Μάκης Βορίδης, ο οποίος - όπως όλα δείχνουν - αποχωρεί από το Μέγαρο Μαξίμου.
Ο Σταύρος Παπασταύρου φαίνεται πως οδεύει προς το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής.
Κρίσιμο για την κυβέρνηση θεωρείται και το υπουργείο Υποδομών, με το χαρτοφυλάκιο να αναλαμβάνει ο Θάνος Πλεύρης με αναπληρωτή υπουργό Μεταφορών τον Κωνσταντίνο Κυρανάκη. Το υπουργείο αυτό θεωρείται αρκετά σημαντικό για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, δύο χρόνια μετά την τραγωδία στα Τέμπη.
Ο Βασίλης Κικίλιας ακούγεται για το υπουργείο Ναυτιλίας ενώ ο Κώστας Σκρέκας ακούγεται για το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας.
Οι αμετακίνητοι του ανασχηματισμού
Π
άντως, όσον αφορά τους αμετακίνητους υπουργούς, φέρονται να διατηρούν τα χαρτοφυλάκιά τους απολαμβάνοντας την εμπιστοσύνη του κ. Μητσοτάκη οι: Λίνα Μενδώνη (Πολιτισμού), Νίκος Δένδιας (Άμυνας), Μιχάλης Χρυσοχοΐδης (Προστασίας του Πολίτη), Άδωνις Γεωργιάδης (Υγείας), Γιώργος Γεραπετρίτης (Εξωτερικών), ενώ, στη θέση του αναμένεται να παραμείνει και ο Παύλος Μαρινάκης (κυβερνητικός εκπρόσωπος και Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ), σύμφωνα με τα «Νέα».