Αντιπαράθεση Δούκα-Μπακογιάννη για την τροπολογία με την οποία η δημοτική εταιρία «Ανάπλαση Αθήνας» περνά στην κυβέρνηση

 
bakoyiannis-doukas

Ενημερώθηκε: 19/12/23 - 15:17

«Ο κ. Δούκας έπρεπε να ξέρει ότι η Ανάπλαση Α.Ε. δεν έχει σχέση με την Πανεπιστημίου», αναφέρει ο Κώστας Μπακογιάννης σε ανάρτησή του στο facebook, απαντώντας στον δήμαρχο Αθηναίων, Χάρη Δούκα.

Ο Κώστας Μπακογιάννης κάνει λόγο για «άθλια και χυδαία υπονοούμενα», τα οποία αφήνουν κάποιοι και γι’ αυτό.

Αναλυτικά ο κ. Μπακογιάννης γράφει στην ανάρτησή του:

«Επειδή ορισμένοι αφήνουν κάποια άθλια και χυδαία υπονοούμενα. Ο κ. Δούκας, μετά από τόσες ενημερώσεις που του έχουμε κάνει, θα όφειλε πλέον να γνωρίζει πως η Ανάπλαση Α.Ε. δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το έργο της Πανεπιστημίου. Για λόγους αρχής, καλωσορίζω τον όποιο διαχειριστικό και οικονομικό έλεγχο. Είναι ευπρόσδεκτος. Όπου θέλει, όπως τον θέλει, όποτε τον θέλει. Σε λίγες μέρες, άλλωστε, ο κ. Δούκας θα παραλάβει έναν δήμο πιο εύρωστο και πιο τακτοποιημένο από ποτέ. Κρίμα, γιατί θα μπορούσαμε να είχαμε διαφωνήσει πολιτισμένα, χωρίς να θίγονται συνειδήσεις και χωρίς να μεσολαβούν φθηνά επικοινωνιακά παιχνίδια. Θα περιμένω μια συγγνώμη κι ας αργήσει».

Χ. Δούκας: Σκανδαλώδης τροπολογία περνά την εταιρία του Δ. Αθηναίων «Ανάπλαση Αθήνας» στην κυβέρνηση

Σκανδαλώδη χαρακτηρίζει με ανακοίνωσή του ο νέος Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας τροπολογία που όπως λέει χαρακτηριστικά «αλλάζει χέρια “νύχτα” στην εταιρία του Δήμου Αθηναίων “Ανάπλαση Αθήνας Α.Ε.” και την περνάει στην αρμοδιότητα της κυβέρνησης».

Σημειώνει πως με τη χθεσινή νυχτερινή τροπολογία που εντάχθηκε στο πολυνομοσχέδιο του ΥΠΟΙΚ, «η κυβέρνηση πετάει έξω από το ΔΣ της “Ανάπλαση Αθήνας Α.Ε.” -που έτρεξε τον “μεγάλο περίπατο” της Πανεπιστημίου, την Βασιλίσσης Όλγας και πολλά άλλα – τόσο τον Δήμαρχο Αθηναίων από πρόεδρο του ΔΣ, όσο και τα μέλη του ΔΣ που προέρχονται από τον Δήμο».

«Πρόκειται για μια καθεστωτική αντιμετώπιση της πρωτεύουσας της χώρας, που δεν πρέπει να περάσει. Πρόκειται για μια άκρως καθεστωτική αντίληψη, που δεν διστάζει να εκδικηθεί τους πολίτες της Αθήνας γιατί δεν εξέλεξαν τον εκλεκτό της Κυβέρνησης. Είναι προφανές επίσης πως με την απόφαση αυτή επιχειρείται να ματαιωθεί ο οικονομικός και διαχειριστικός έλεγχος που η νέα δημοτική αρχή προτίθεται να διενεργήσει στην εταιρεία αυτή και στα πεπραγμένα της. Καλώ τον Πρωθυπουργό να πάρει τώρα πίσω τη σκανδαλώδη αυτή τροπολογία» αναφέρει και παραθέτει τη διάταξη.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ