Απασφάλισε ο Κασσελάκης λίγο πριν η Γεροβασίλη ανοίξει τα χαρτιά της: Στην Αριστερά οι υπονομευτές δεν εκλέγονται αρχηγοί

 
kasselakhs-synedrio

Ενημερώθηκε: 24/02/24 - 13:16

Στη ρητορική περί υπονομευτών καταφεύγει ο Στέφανος Κασσελάκης, που περνά στην αντεπίθεση λίγο πριν ανακοινώσει την υποψηφιότητά της για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ η Όλγα Γεροβασίλη, από το βήμα του 4ου συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ας το καταλάβουν όλοι καλά: Στην Αριστερά οι υπονομευτές δεν εκλέγονται αρχηγοί. Δεν το επιτρέπει η ηθική του κόσμου της Αριστεράς», τόνισε ο κ. Κασσελάκης, με ανάρτησή του στο Instagram, όπου ανέβασε με νόημα απόσπασμα από την ομιλία που έκανε την Πέμπτη, οπότε και ανακοίνωσε ότι θα επιδιώξει την επανεκλογή του και δημοσιεύει φωτογραφίες του από τις εργασίες του συνεδρίου.

Μάλιστα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για «νέους επίδοξους υπονομευτές», επιμένοντας ότι ο ίδιος δεν ήταν «ουρανοκατέβατος», αλλά τον έφερε η κοινωνία.

«Αν δεν είμαι εγώ απέναντι στους νέους επίδοξους υπονομευτές, θα είναι κάποιος άλλος. Εκείνοι θα τον λένε «ουρανοκατέβατο», όμως θα τον έχει φέρει η κοινωνία, όπως έφερε εμένα. Η κοινωνία με έφερε εμένα», γράφει στην ανάρτησή του.

Σύμφωνα με ανάρτηση της κας Γεροβασίλη, θα μιλήσει στο Συνέδριο -όπου θα ανοίξει και τα χαρτιά της- στις 7μμ.

«Καθαρή λύση» διαμηνύουν πηγές κοντά στον Στέφανο Κασσελάκη

Το ερώτημα εάν θα πρέπει να πάει ξανά σε εκλογή αρχηγού ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κυριαρχεί στις τοποθετήσεις των συνέδρων αλλά και στις συζητήσεις στα πηγαδάκια του 4ου Συνεδρίου του κόμματος αλλά και παρασκηνιακά.

Μεταξύ των κορυφαίων στελεχών που φαίνεται ότι προκρίνουν μια τέτοια εξέλιξη είναι ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτη Φάμελλος. Μιλώντας Στο Κόκκινο σημείωσε πως «είμαι πολύ προβληματισμένος από τις εξελίξεις. Οι ευθύνες κατανέμονται σχεδόν παντού. Τα μέλη του κόμματος δεν έχουν ευθύνη για αυτή την εξέλιξη που υπάρχει πέρα από ένα βέρτιγκο που βλέπω πολλές φορές να εκφράζεται μία τοξικότητα στο διαδίκτυο».

Σε αυτό το πλαίσιο τόνισε πως «σε μία μεγάλη συζήτηση που γίνεται τις τελευταίες ημέρες για το αν τα μέλη αποφασίζουν ή όχι στον ΣΥΡΙΖΑ και για το αν υπάρχει επόμενη ημέρα για τον ΣΥΡΙΖΑ, και οι δύο απαντήσεις είναι το συνέδριο. Δεν υπάρχει άλλη διαδικασία στην οποία τα μέλη να αποφασίζουν για την πολιτική και τη λειτουργία του κόμματος. Απευθείας τα μέλη του κόμματος αποφασίζουν στο συνέδριο. Αν πρέπει να έχουμε μία ισχυρή δημοκρατία μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να ενισχύσουμε τη λειτουργία του συνεδρίου».

Ο Στέφανος Κασσελάκης δήλωσε στην ομιλία του ότι «δεν είναι πρόεδρος υπό προθεσμία και εάν θα βρεθεί αντίπαλος θα γίνει ξανά εκλογή αρχηγού από την βάση», απαντώντας και στην παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα λίγο πριν ξεκινήσει το Συνέδριο.

Ωστόσο και μετά τις ζυμώσεις της χθεσινής ημέρας που έφεραν την Όλγα Γεροβασίλη ως πιθανή αντίπαλο του κ. Κασσελάκη, στο Συνέδριο τείνει να σχηματοποιηθεί μία πρόταση από κάποια στελέχη σύμφωνα με την οποία η εκλογή αρχηγού θα έχει αρνητικές συνέπειες για την ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ και θα πρέπει να μεταφερθεί για μετά τις ευρωεκλογές.

Στην πρόταση αυτή πηγές κοντά στον Στέφανο Κασσελάκη ανέφεραν «η απάντηση είναι: καθαρές λύσεις» και εξηγούσαν ότι αυτό σημαίνει προσφυγή στην βάση του κόμματος για να ξεκαθαρίσει το τοπίο.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ