Βουλευτικές εκλογές 2019: Η αυτοδυναμία και το θρίλερ του 3%

 
Βουλευτικές εκλογές 2019: Η αυτοδυναμία και το θρίλερ του 3%

Ενημερώθηκε: 07/07/19 - 09:44

Εκλογές 2019: Οι κάλπες άνοιξαν και δεδομένης της σχεδόν βέβαιης νίκης της ΝΔ το ενδιαφέρον εστιάζεται στο εύρος της διαφοράς ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ και αν η ΝΔ επιτύχει την αυτοδυναμία αλλά και στο θρίλερ του 3%.

Το πόσα και ποια κόµµατα θα καταφέρουν τελικά να περάσουν το κατώφλι του 3% ώστε να εκλέξουν βουλευτές είναι πολύ πιθανόν να αποµείνει ως µοναδικός λόγος για ξενύχτι το βράδυ των εκλογών.

ΜέΡΑ25

Ελληνική Λύση

Συγκεκριμένα, το κόµµα Βαρουφάκη , η του Κυριάκου Βελόπουλου αλλά και η άλλοτε τρίτη σε δύναµη Χρυσή Αυγή από τα εκλογικά αποτελέσµατα των ευρωεκλογών και τις μετέπειτα δημοσκοπήσεις φαίνεται πως κινούνται πολύ κοντά στο όριο που εξασφαλίζει είσοδο στη Βουλή.

Βαρουφάκη

Για το ΜέΡΑ25, το αποτέλεσµα του 2,99% στην ευρωκάλπη έφερε το κόµµα στο προσκήνιο και ταυτόχρονα οδήγησε τα στελέχη του κόμματος σε αγώνα δρόμου προκειμένου να στελεχώσουν ψηφοδέλτια σε όλη τη χώρα. Ψηφοδέλτια που τα χαρακτηρίζει η πολυσυλλεκτικότατα, το δε Γιάννη βαρουφάκη να παρουσιάζεται ως αντιμνημονιακή δύναμη.

Κυριάκου Βελόπουλου

Για το κόµµα του οι εκλογές είναι το crash test αφού καλείται να αποδείξει την αντοχή του στις πιέσεις που ασκήθηκαν όλο το προηγούµενο διάστηµα κυρίως από την πλευρά της Νέας ∆ηµοκρατίας. Ενδεικτικό του τρόπου που αντιμετωπίστηκε η Ελληνική Λύση ήταν το γεγονός ότι µόλις τις τελευταίες ημέρες εκδηλώθηκε κριτική από παράγοντες της Εκκλησίας στην εµπορική δραστηριότητα που επί χρόνια ασκούσε προσωπικά ο Κ. Βελόπουλος πουλώντας χειρόγραφα του Ιησού και ευλογηµένα µαντζούνια.

Χρυσή Αυγή

Για τη , η πιθανότητα ενός εκλογικού αποτελέσµατος κάτω από το 3% θα είναι µία από τις εκπλήξεις, για πολλούς ευχάριστη, αυτών των εκλογών. Οι δημοσκοπήσεις εμφανίζουν τη Χρυσή Αυγή λίγο πάνω από το όριο, δε λείπυον όμως και αυτές που τη θέλουν κάτω από το 3%.

αυτοδυναμία

Όσον αφορά τη ΝΔ, οι δημοσκοπήσεις της δίνουν με διαφορά άνω του 10% με βάση τα δεδομένα 3 δημοσκοπήσεων (Marc, Kapa, MRB), σχεδόν μία ημέρα πριν ανοίξουν οι κάλπες.

Ξεκάθαρα είναι τα πράγματα όσον αφορά την τρίτη θέση, όπου το ΚΙΝΑΛ φαίνεται να έχει προβάδισμα έναντι του ΚΚΕ

Το ποσοστό των αναποφάσιστων, δύο ημέρες πριν τις εκλογές, ανέρχεται στο 8,2%.