Δ. Τζανακόπουλος: Η συμφωνία - κλειδί για να μπορέσει να ολοκληρωθεί με επιτυχία το πρόγραμμα

Δ. Τζανακόπουλος: Η συμφωνία - κλειδί για να μπορέσει να ολοκληρωθεί με επιτυχία το πρόγραμμα
Ενημερώθηκε: 03/05/17 - 11:02

Έχουμε μια συμφωνία που έχει μια ισορροπία, καθώς πρώτη φορά μετά από επτά χρόνια κλείνει αξιολόγηση χωρίς επιπλέον δημοσιονομική επιβάρυνση, ενώ είναι και πρώτη φορά που υπάρχουν αντίμετρα, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος σε συνέντευξή του στο κανάλι της Βουλής.

Ο κ. Τζανακόπουλος είπε ότι η συμφωνία ήταν αναγκαία, γιατί η Ελλάδα δεν έχει πρόσβαση στις αγορές χρήματος, προσθέτοντας ότι σε αυτή τη φάση έπρεπε να έχουμε την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, ώστε η οικονομία να προχωρήσει με σταθερότητα και να εμπεδωθεί η εμπιστοσύνη.
«Η συμφωνία στην οποία καταλήξαμε αποτελεί το κλειδί για να μπορέσει να ολοκληρωθεί με επιτυχία το πρόγραμμα και να μπορέσουμε τον Αύγουστο του 2018 να βγούμε στις αγορές και να αναχρηματοδοτούμε από μόνοι μας το χρέος», πρόσθεσε.

Ακόμη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κάλεσε τον πρόεδρο της Ν.Δ. Κυριάκο Μητσοτάκη να απαντήσει «για ποιον λόγο η Ν.Δ. δεν αποδέχεται να ψηφίσει τα θετικά μέτρα που θα μπουν σε ένα ξεχωριστό άρθρο».

Εξάλλου, απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο να προστεθούν μέτρα μέχρι το Eurogroup της 22ας Μαΐου. «Όταν τελειώνει η τεχνική συμφωνία, τελειώνει η τεχνική συμφωνία», δήλωσε χαρακτηριστικά.Ο κ. Τζανακόπουλος εξήγησε ότι αυτό που συζητείται έως τις 22 Μαΐου είναι το ζήτημα του χρέους και πρόσθεσε πως όλη η προσοχή της κυβέρνησης στρέφεται στην επίτευξη μιας όσο το δυνατόν καλύτερης συμφωνίας, για να υπάρξει μια συνολική διευθέτηση του προβλήματος, να μην μετατεθεί το πρόβλημα για αργότερα, ώστε πλέον να μπούμε στην τελική ευθεία για την ολοκλήρωση του προγράμματος και την έξοδο της χώρας από την επιτροπεία.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΙΡΟΣ 3/5/2017: Στους 30 βαθμούς η μέγιστη θερμοκρασία

Έκτακτο σχέδιο για υποδοχή Σκοπιανών προσφύγων

«Στραγγίζουν» τους συνταξιούχους

Έως ένα μισθό θα χάσουν οι χαμηλόμισθοι από τη μείωση του αφορολόγητου