Δένδιας: Η ΕΕ να στηρίξει τον εκτοπισμένο πρόεδρο του Νίγηρα Μπαζούμ - Σημαντικό το διακύβευμα στην Αφρική

 
dendias-n

Πηγή Φωτογραφίας: ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Ενημερώθηκε: 30/08/23 - 17:45

Στην παρέμβαση του, στη συζήτηση για τις σοβαρές εξελίξεις στην Αφρική στο άτυπο συμβούλιο των υπουργών Υπουργών 'Αμυνας της ΕΕ, στο Τολέδο, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας επισήμανε ότι σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται να παραμείνουμε θεατές. Αντιθέτως, επιβάλλεται να εξετάσουμε προσεκτικά τις πιθανές ενέργειες της ΕΕ.

Παράλληλα όπως έγραψε στον προσωπικό λογαριασμό του στο τουίτερ,

«Τόνισα ότι το διακύβευμα στη ζώνη του Sahel, όπως και στη Μοζαμβίκη και τις άλλες χώρες της Αφρικής, είναι πολύ σημαντικό για την ΕΕ και τα κράτη μέλη. Υπογράμμισα ειδικότερα ότι, έχοντας επισκεφθεί τον Νίγηρα και συναντηθεί με τον Πρόεδρο Bazoum, θεωρώ σημαντικό να εκφραστεί προς αυτόν η υποστήριξη της Ε.Ε.».

Στο περιθώριο της άτυπης συνόδου των υπουργών 'Αμυνας της Ε.Ε, ο κ. Δένδιας είχε συζήτηση με τον Ύπατο Εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Ασφάλειας & αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέπ Μπορέλ (Josep Borrell).

Επίσης είχε συνάντηση με την Ολλανδή ομόλογο του Kajsa Ollongren, «με την οποία συζητήσαμε για την ενίσχυση της αμυντικής μας συνεργασίας και την παροχή αμυντικής βοήθειας στην Ουκρανία. Η ομόλογός μου αποδέχθηκε με ευχαρίστηση την πρόσκλησή μου να επισκεφθεί την Αθήνα το προσεχές διάστημα», έγραψε σχετικά στον προσωπικό λογαριασμό του στο τουίτερ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ