«Έχει ξεφύγει» ο Βαρουφάκης - Κάλεσε τον Σταϊκούρα να ηχογραφεί τους υπουργούς στο Eurogroup

«Έχει ξεφύγει» ο Βαρουφάκης - Κάλεσε τον Σταϊκούρα να ηχογραφεί τους υπουργούς στο Eurogroup
Ενημερώθηκε: 16/09/19 - 11:52

Απίστευτο κι όμως βαρουφακικό... Ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, καλεσμένος στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ, ζήτησε από τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα να ηχογραφεί -όπως έκανε και ο ίδιος- τους συναδέλφους του στο Eurogroup!

Αδιαφορώντας προφανώς για το σκάνδαλο που προκάλεσε σε όλη την Ευρώπη η αποκάλυψη ότι παρανόμως, φυσικά, ηχογραφούσε τους συναδέλφους του στο Eurogroup.

Μάλιστα, σε ένα ρεσιτάλ παραδοξολογίας ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 υποστήριξε -ανακριβώς- ότι υπάρχει και απόφαση του Αρείου Πάγου που επιτρέπει σε δημόσια πρόσωπα να ηχογραφούν συνεδριάσεις όταν υπερασπίζονται το δημόσιο συμφέρον, χωρίς όμως να δώσει περισσότερες πληροφορίες.

Στην ίδια γραμμή αραδοξολογίας, ο κ. Βαρουφάκης επανέλαβε τα γνωστά περί μονομερών ενεργειών για τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων, προέβλεψε ότι έρχεται μεγάλη ύφεση, ενώ κατέληξε με σχόλιο και για την ταινία του Κώστα Γαβρά, που βγαίνει σύντομα στους κινηματογράφους λέγοντας ότι θα έβλεπε την ταινία μαζί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Αλέξη Τσίπρα…

Υπενθυμίζουμε ότι η ταινία βασίζεται, κυρίως, στο βιβλίο του Γιάνη Βαρουφάκη «Adults in the Room» και όπως δήλωσε ο Κώστας Γαβράς, άκουσε και τις ηχογραφήσεις του πρώην υπουργού για να φτιάξει το σενάριο. Ο Αλέξης Τσίπρας, από την πλευρά του, δήλωσε ότι το βιβλίο είναι μυθοπλασία, ότι μεγάλος μέρος του είναι η εγωπαθής εκδοχή των γεγονότων από τον κ. Βαρουφάκη και μόνο ένα μικρό μέρος του αποδίδει την αλήθεια.