Ελληνική Λύση: Άμεση απόσυρση και αντικατάσταση του βιβλίου των θρησκευτικών της Γ' Δημοτικού

 
Ελληνική Λύση: Άμεση απόσυρση και αντικατάσταση του βιβλίου των θρησκευτικών της Γ' Δημοτικού

Ενημερώθηκε: 13/07/23 - 16:18

«Με ερώτηση-παρέμβαση, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος, τηρώντας την προεκλογική του δέσμευση, ζητά από τον υπουργό Παιδείας την άμεση συμμόρφωση με τη σχετική απόφαση του ΣτΕ και την αντικατάσταση του βιβλίου Θρησκευτικών της Γ´ δημοτικού», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου της Ελληνικής Λύσης.

Η ερώτηση του Κυρ. Βελόπουλου προς τον υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού:

«Κύριε Υπουργέ, Όπως έχει αναφέρει η Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων, η απεικόνιση της Παναγίας, ως γκέισας ή Ινδιάνας κλπ στο βιβλίο Θρησκευτικών της Γ’ τάξης του Δημοτικού απηχεί μεθοδεύσεις συγκεκριμένων κύκλων, χωρίς να λαμβάνονται υπόψη η παιδαγωγική επιστήμη και η Ορθόδοξη Θεολογία, όσον αφορά στην υποχρεωτική, σύμφωνα με το Σύνταγμα, εκπαίδευση των νέων παιδιών για τα θέματα της Ορθόδοξης Πίστης. Το ανωτέρω βιβλίο Θρησκευτικών, κρίθηκε ακατάλληλο από το Συμβούλιο της Επικρατείας με τις υπ’ αρ. 1749/2019 & 1750/2019 Αποφάσεις του, ως μη νόμιμο, μη θεολογικό και μη παιδαγωγικό. Παρ’ όλα αυτά, έχοντας υποστεί κάποιες μη επουσιώδεις επεμβάσεις, δόθηκε προς χρήση εκ νέου το ανωτέρω βιβλίο στους μαθητές, παρά το ότι το κρίθηκε απορριπτέο, τόσο από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος, όσο και από το ΣτΕ.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω, ερωτάται ο κ. Υπουργός: Προτίθεσθε να αποσύρετε το ανωτέρω βιβλίο Θρησκευτικών της Γ’ τάξης του Δημοτικού, δεδομένων των ως άνω Αποφάσεων του Συμβουλίου Επικρατείας που πιστοποιούν την ακαταλληλότητά του, ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς;».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ