Ελληνική Λύση: Μαγειρέματα Βελόπουλου στις λίστες και διαζύγιο με Νικολόπουλο

 
velopoulos

Ενημερώθηκε: 09/06/23 - 13:02

«Εξαφανίσεις» και ανατροπές εμφανίζουν οι λίστες με τους υποψήφιους βουλευτές της Ελληνικής Λύσης, για τις εκλογές της 25ης Ιουνίου σε σχέση με την σειρά που κατετάγησαν οι υποψήφιοί τους βάσει σταυροδοσίας στην αναμέτρηση του Μαΐου.

Οι πιο σημαντικές ανατροπές εμφανίζονται στα ψηφοδέλτια της Ελληνικής Λύσης καθώς δύο υποψήφιοι που κατάφεραν να εκλεγούν βουλευτές τον Μάιο, εξαφανίστηκαν από τις λίστες του Ιουνίου.

Ειδικότερα, στον Νότιο τομέα Αθήνας πρώτος στην λίστα του κόμματος του Κυριάκου Βελόπουλου τοποθετήθηκε ο γνωστός επικοινωνιολόγος Σωτήρης Τζούμας ενώ εξαφανίστηκε το όνομα της κυρίας Νίκης Αγιοστρατίδου που συγκέντρωσε τους περισσότερους «σταυρούς» τον περασμένο Μάιο και εξελέγη βουλευτής.

Επίσης, στην Α’ Θεσσαλονίκης ο κ. Χρήστος Αμανατίδης που τον Μάιο πήρε την 2η έδρα για το κόμμα της Ελληνικής Λύσης βρέθηκε εκτός λίστας καθώς αντικαταστάθηκε στην 2η θέση από τον Χαράλαμπο Παναγιωτίδη.

Συνήθως οι κομματικές ηγεσίες σέβονται την λαϊκή ετυμηγορία και τοποθετούν πρώτους στην λίστα κάθε εκλογικής περιφέρειας τα πρόσωπα που συγκέντρωσαν τους περισσότερους «σταυρούς» κατά την προηγούμενη πρόσφατη αναμέτρηση εκτός και αν υπάρξει διαφορετική συνεννόηση. Υπό αυτό το πρίσμα φίνεται ότι ο κ. Βελόπουλος θέλει να φτιάξει μια Κοινοβουλευτική Ομάδα απόλυτα ελεγχόμενη από τον ίδιο.

Στο μεταξύ ο πρώην βουλευτής Ν. Νικολόπουλος τα έσπασε με την Ελληνική Λύση και τον Κυριάκο Βέλοπουλο, μόλις μια βδομάδα αφού είχε ανακοινώσει τη συνεργασία και την υποψηφιότητά του με το ψηφοδέλτιό της Ελληνικής Λύσης. Ο κ. Νικολόπουλος πλέον καλεί σε στήριξη του κόμματος ΝΙΚΗ.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ