Εμφύλιος στον ΣΥΡΙΖΑ — Στην αντεπίθεση η Αχτσιόγλου: «Ανέτοιμος ο Κασσελάκης, δεν ήταν γλωσσικό ολίσθημα»

 
AXTSIOGLOU KASSELAKIS

Ενημερώθηκε: 22/09/23 - 22:34

«Ανέτοιμο» χαρακτήρισε τον Στέφανο Κασσελάκη, η υποψήφια αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Αχτσιόγλου λίγα 24ωρα πριν ανοίξουν οι κάλπες του δευτέρου γύρου των εσωκομματικών εκλογών στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, η Έφη Αχτσιόγλου σχολίασε τις δηλώσεις του Στέφανου Κασσελάκη περί «κρατιδίου» οι οποίες προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων και σημείωσε μεταξύ άλλων, πως ζητούμενο είναι να μιλά για τη δική της υποψηφιότητα και όχι να σχολιάζει μόνο την υποψηφιότητα του αντιπάλου της.

«Δεν έχω τη θέση ότι επρόκειτο περί γλωσσικού ολισθήματος. Βεβαίως ανακάλεσε. Αποδεικνύει την ανετοιμότητά του να αναλάβει τη συγκεκριμένη θέση» είπε.

Σχετικά με το email που επικαλέστηκε ο κ. Κασσελάκης, η κ. Αχτσιόγλου αναρωτήθηκε από την πλευρά της αν επειδή δεν του απάντησε είναι λόγος να κατέβει υποψήφιος πρόεδρος και ανέφερε ότι: «όσες φορές έχω ζητήσει να γίνει διάλογος δεν έλαβα απάντηση». Ως παράδειγμα ανέφερε το ζήτημα του επαγγελματικού στρατού που έθεσε ο κ. Κασσελάκης, για το οποίο όπως σημείωσε, υπάρχουν τεράστια ζητήματα για τη χώρα.

Σχετικά με τη θέση του συνυποψηφίου της για επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων απάντησε: «Με τη θέση του για επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων λέτε να διαφωνώ εγώ που τις επανέφερα στη χώρα;»

Στο ερώτημα αν κινδυνεύει η διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ, η Έφη Αχτσιόγλου υπογράμμισε: «Εγώ μπορώ να εγγυηθώ την ενότητα, έχουμε συνυπάρξει στο παρελθόν όχι με τον κ. Κασσελάκη, αλλά με τους υπολοίπους». «Η αξιοπιστία ήταν το πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ» είπε.

«Είναι δυνατόν (σ.σ. ο Αλέξης Τσίπρας) να επέλεγε υπονομευτές στο πλευρό του;», αναρωτήθηκε η Έφη Αχτσιόγλου, σχολιάζοντας όσα έχουν ακουστεί τις τελευταίες ημέρες και έκανε λόγο για «μία ακραία επίθεση που προσβάλλει και τον κ. Τσίπρα και εμένα προσωπικά. Τα πρόσωπα που βρίσκονταν τον Ιούνιο στο πλευρό του ήμουν εγώ ο κ, Χαρίτσης και άλλοι».

Τέλος δεσμεύτηκε ότι θα δώσει έμφαση αν εκλεγεί πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στη λειτουργία του κράτους και τα εργασιακά δικαιώματα, αναφέροντας ότι θα προτείνει με νομοθετική ρύθμιση την καθιέρωση των 35 ωρών εργασίας την εβδομάδα. «Να έχουμε την πρωτοβουλία, όχι να απαντάμε απλώς στις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ