Επιστροφή στην επιστολική ψήφο - Απέτυχε το τεστ ψηφοφορίας Ευρωβουλής

Επιστροφή στην επιστολική ψήφο - Απέτυχε το τεστ ψηφοφορίας Ευρωβουλής
Ενημερώθηκε: 24/09/20 - 22:42

Σε αποτυχία οδηγήθηκε το τεστ που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου στη Βουλή, όπου επιχειρήθηκε η χρήση συστήματος ψηφοφορίας, όμοιου με εκείνο της Ευρωβουλής. Αυτή η δοκιμαστική ψηφοφορία έγινε, ως ένα από τα μέτρα αντιμετώπισης του κορονοϊού και αποφυγής του συνωστισμού.

Συμμετείχαν σε αυτή, εκτός από τον διοργανωτή και άλλα 50 φυσικά πρόσωπα, υπάλληλοι της Βουλής.

Τα αποτελέσματα, δεν ήταν σε καμία περίπτωση τα αναμενόμενα. Υπήρξαν πολλά προβλήματα στις συνδέσεις, ενώ το σύστημα μέτρησε περισσότερες από 100 ψήφους, παρά τα 50 μόλις πρόσωπα που συμμετείχαν. Επιπλέον, από την εξέλιξη της διαδικασίας, διαπιστώθηκε ότι σε περίπτωση που έρθουν πέντε άρθρα προς ψήφιση, θα χρειαστούν τουλάχιστον πέντε ώρες για την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας.

Το πρόβλημα μεγαλώνει, εάν λάβουμε υπόψιν μας ότι δεν υπάρχει και αντίστοιχη προετοιμασία της Ευρωβουλής, αφού στην Ελλάδα μια ονομαστική ψηφοφορία μπορεί να ζητηθεί την τελευταία στιγμή.

Τελικώς, αποφασίστηκε η επαναφορά της επιστολικής ψήφου, με όλα τα κόμματα να συμφωνούν, πλην του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος επιφυλάχθηκε. Στο εξής, οι ονομαστικές ψηφοφορίες θα πραγματοποιούνται με την φυσική παρουσία έως 50 βουλευτών και οι υπόλοιποι θα ψηφίζουν δια επιστολής από τις εκλογικές τους περιφέρειες.

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ