Φροντιστήρια στη ΝΔ για τα τηλεπαράθυρα

 
Φροντιστήρια στη ΝΔ για τα τηλεπαράθυρα

Πηγή Φωτογραφίας: eurokinissi

Ενημερώθηκε: 11/04/16 - 08:11

Του Σωτήρη Σταθόπουλου

Εντατικά μαθήματα επικοινωνίας έχουν ξεκινήσει στα κεντρικά γραφεία της ΝΔ, με στόχο οι βουλευτές που εμφανίζονται στα τηλεπαράθυρα και τα τηλεοπτικά πάνελ, να ακολουθούν συγκεκριμένη γραμμή.

Επικεφαλής των σεμιναρίων είναι ο γνωστός επικοινωνιολόγος Τάκης Θεοδωρικάκος, ο οποίος μετέχει στον πρωινό καφέ και η εταιρεία του η «GPO» διενεργεί πλέον δημοσκοπήσεις μόνο για λογαριασμό της ΝΔ και όχι για το Mega όπως γινόταν μέχρι πέρυσι.

Στην Συγγρού το τελευταίο διάστημα υπήρξαν παράπονα από την παρουσία ορισμένων βουλευτών στις τηλεοπτικές πολιτικές εκπομπές, καθώς πιάστηκαν «αδιάβαστοι», δηλαδή δεν γνώριζαν τις θέσεις του κόμματος, ενώ κάποιοι άλλοι θεωρήθηκε ότι προσπάθησαν να παίξουν προσωπικό παιχνίδι.

Ωστόσο και για να μην δημιουργηθούν παρεξηγήσεις, αποφασίστηκε να μην κληθούν στο πρώτο φροντιστήριο συγκεκριμένα στελέχη αλλά να γίνει με την παρουσία όλων των κορυφαίων στελεχών ακόμα και του προέδρου του κόμματος, ο οποίος πήρε πρώτος τον λόγο δίνοντας τις γενικές κατευθυντήριες γραμμές.

Ακολούθησε ο Τάκης Θεοδωρικάκος που έχοντας συγκεκριμένες έρευνες μπροστά του, οι οποίες αφορούσαν κυρίως τις παραγωγικές ηλικίες, υποστήριξε πως οι πολίτες θέλουν να ακούν συγκεκριμένες προτάσεις και λύσεις για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Παράλληλα τους κάλεσε να αποφεύγουν, όσο είναι δυνατό, τις έντονες αντιπαραθέσεις και να μην λαϊκίζουν.

Τα σεμινάρια θα συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα καθώς στη ΝΔ έχουν αρχίσει να μπαίνουν σε εκλογική ετοιμότητα, εκτιμώντας πως η κυβέρνηση και ο Αλέξης Τσίπρας θα επιχειρήσει να αποδράσει μέσα από την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

Ο επόμενος στόχος του Κυριάκου Μητσοτάκη θα είναι η σταδιακή προώθηση νέων στελεχών στα ΜΜΕ και η απόσυρση των παλιών. Ήδη στο γραφείο του προέδρου υπάρχει σύμφωνα με πληροφορίες συγκεκριμένη εισήγηση, με κατάλογο ονομάτων τα οποία μπορούν να προβάλλουν το «νέο» αλλά και «black list» με πρόσωπα που είχαν παλιότερα υπουργικές θέσεις αλλά δεν ταιριάζουν με την αλλαγή που επιθυμεί να προσδώσει η νέα ηγεσία στο κόμμα.

Στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας, λίγο πριν αναχωρήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τις ΗΠΑ, μετείχαν μεταξύ άλλων, οι δύο αντιπρόεδροι, οι τρείς κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι, οι έξι συντονιστές, ο εκπρόσωπος τύπου καθώς και ορισμένοι τομεάρχες που έχουν συχνή παρουσία στα τηλεπαράθυρα όπως ο Βασίλης Οικονόμου, η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου και ο Σίμος Κεδίκογλου.

Μητσοτάκης: Μπαράζ συνεντεύξεων και επαφών στις ΗΠΑ

Με συνεντεύξεις σε ομογενειακά μέσα αλλά και στο CNN, ο πρόεδρος της ΝΔ επιχειρεί να κάνει αισθητή την παρουσία του στην πρώτη του επίσκεψη τους στις ΗΠΑ, ως αρχηγός κόμματος. Παράλληλα και λίγο πριν αναχωρήσει κατέθεσε πρόταση νόμου για την ψήφο των ομογενών κάτι που ξεκίνησε επί πρωθυπουργίας Κώστα Καραμανλή αλλά πότε μέχρι σήμερα δεν υλοποιήθηκε.

Ο πρόεδρος της ΝΔ ως τελετάρχης παρακολούθησετην παρέλαση για την επέτειο της 25ης Μαρτίου, στην 5η Λεωφόρο της Νέας Υόρκης, προσκεκλημένος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων.

«Πάντα πίστευα ότι η Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει ενωμένη, μακριά από το διχαστικό πολιτικό λόγο. Εδώ πέρα στην Ομογένεια αυτό το μήνυμα είναι ακόμα πιο επίκαιρο. Μακάρι να το ακούσουμε όλοι και στην Ελλάδα. Δεν χρειαζόμαστε άλλους διχασμούς. Δεν χρειαζόμαστε ψεύτικα διλήμματα. Εμείς, αυτοί. Αυτά τα διλήμματα είναι τελείως ξεπερασμένα. Πάνω από όλα πρέπει οι Έλληνες, παρά τις όποιες πολιτικές διαφορές τους, να είναι όσο το δυνατόν πιο ενωμένοι, για την επίτευξη του κοινού σκοπού, που δεν μπορεί να είναι σήμερα άλλος από την οικονομική ανάκαμψη και την έξοδο από τα Μνημόνια» δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Παράλληλα αναφέρθηκε και στον σημαντικό ρόλο που επιτελεί η ομογένεια. «Γνωρίζω τη δύναμή της και γνωρίζω την αγάπη της για τη μητέρα πατρίδα. Γνωρίζω, επίσης, ότι η Ομογένεια έχει τη δυνατότητα να βλέπει τα τεκταινόμενα στην Ελλάδα, μακριά από τα πάθη της πολιτικής αντιπαράθεσης και να ενδιαφέρεται πραγματικά για το τι είναι καλό για το δημόσιο συμφέρον.»