Γ. Μαυρωτάς: Θα επανεκτιμήσουμε τη θέση μας για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Γ. Μαυρωτάς: Θα επανεκτιμήσουμε τη θέση μας για τη Συμφωνία των Πρεσπών
Ενημερώθηκε: 15/01/19 - 08:46

Θα φέρει αλλαγή στη θέση του Ποταμιού για τη Συμφωνία των Πρεσπών η επιλογή του Σπ. Δανέλλη να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης; Είναι ένα ενδεχόμενο που ο αντιπρόεδρος του κόμματος Γ. Μαυρωτάς δεν απέκλεισε.

Θυμίζουμε ότι η θέση του κόμματος είναι όχι στην ψήφο εμπιστοσύνης, ψήφο κατά συνείδηση στη Συμφωνία των Πρεσπών, βάσει της οποίας διατεθειμένοι να ψηφίσουν τη συμφωνία φέρονται ο Στ. Θεοδωράκης, Γ. Μαυρωτάς,. Σπ. Λυκούδης και ΣΠ. Δανέλης.

«Στενάχωρη και δυσάρεστη εξέλιξη» χαρακτήρισε ο Γιώργος Μαυρωτάς την απόφαση του Σπύρου Δανέλλη να γίνει ο 151ος βουλευτής που θα στηρίξει την κυβέρνηση στην διαδικασία παροχής ψήφου εμπιστοσύνης που ξεκινά σήμερα στη Βουλή.

«Με την αποσκίρτηση θολώνει το μήνυμα για το Ποτάμι» είπε ο αντιπρόεδρος του κόμματος στον ΘΕΜΑ 104,6.

Όπως είπε «ο Δανέλλης δεν κατάλαβε ότι η ψήφος εμπιστοσύνης είναι λευκή επιταγή προς την κυβέρνηση».

Όσον αφορά το αν αλλάζει η στάση του Ποταμιού για την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών ο κ. Μαυρώτας είπε ότι «οι εισηγήσεις που έχουμε στο πολιτικό συμβούλιο με την εξέλιξη αυτή αλλά και τα μηνύματα από τη βάση είναι προς την κατεύθυνση να μην στηρίξουμε οπότε είναι κάτι που θα επανεκτιμήσουμε».

«Η συμφωνία έχει θετικά και αρνητικά. Αυτό (σ.σ. η στήριξη του Δανέλλη στην κυβέρνηση) είναι ένα κομματάκι στα αρνητικά στο πλαίσιο με το οποιο έρχεται η Συμφωνία των Πρεσπών. Θα το δούμε αν θα πάμε με ένα καθαρό "ναι" στη συμφωνία των Πρεσπών, έχει δυσκολέψει η κατάσταση» πρόσθεσε ο αντιπρόεδρος του Ποταμιού.

Κληθείς να τοποθετηθεί για την τύχη του Σπύρου Δανέλλη, ο κ. Μαυρωτάς είπε ότι «σε θέματα κομματικής πειθαρχίας φαίνεται ότι θα αναγκαστούμε να πάμε σε διαγραφή» προσθέτοντας στη συνέχεια ότι «οι διαδικασίες είναι τυπικές, είναι μονόδρομος η διαγραφή του».