Γ. Οικονόμου: Σε εξέλιξη η διαπραγμάτευση για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα

 
glypta-parthenwna

Ενημερώθηκε: 09/01/23 - 13:40

Στη συνεχή -όπως τη χαρακτήρισε- προσπάθεια για την επιστροφή και επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα αναφέρθηκε στη σημερινή ενημέρωση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, λέγοντας ότι η κυβέρνηση από την αρχή της θητείας της κινήθηκε με σοβαρότητα, με υπευθυνότητα και κυρίως με αποτελεσματικότητα. Τααυτόχρονα άφησε αιχμές για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ πάνω στο θέμα.

Όπως είπε ο κ. Οικονόμου, ήδη έχει αρχίσει η «μερική επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα», δίνοντας παραδείγματα (σ.σ.: όχι από το Βρετανικό Μουσείο), υπογραμμίζοντας παράλληλα τη «ριζική μεταστροφή της κοινής γνώμης στο ίδιο το Ηνωμένο Βασίλειο».

Χαρακτήρισε την επιστροφή των Γλυπτών ως «ύψιστης σημασίας θέμα για την συλλογική μας αυτοσυνειδησία», σημειώνοντας ότι «απαιτείται συστράτευση». Στο σημείο αυτό επισήμανε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ επιλέγει το ρόλο της θλιβερής εξαίρεσης, δεν κρατάει ούτε τα προσχήματα».

Αφού τόνισε ότι «η κυβέρνηση διαπραγματεύεται με σωστό τρόπο», την ίδια ώρα «ο κ. Τσίπρας επιλέγει για συνομιλητές του άτομα που επιδίδονται σε χυδαίες αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα».

«Έχουμε διανύσει πολύ δρόμο, συνεχίζουμε την προσπάθεια επανένωσης, σε μια διαπραγμάτευση που δεν είναι εύκολη αλλά η κυβέρνηση τη διεξάγει με υπεύθυνο τρόπο», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για ζήτημα που «πρέπει κανείς τα προσεγγίζει υπεύθυνα», καθώς «απαιτείται ευθύνη και σεβασμός» κι όχι μικροκομματική εκμετάλλευση.

«Αν ευοδωθεί η προσπάθεια, θα πρόκειται για τεράστια επιτυχία της πατρίδας», συμπλήρωσε για να προσθέσει ότι «καλό θα ήταν στο ΣΥΡΙΖΑ να περιορίσουν την αμηχανία και τις αλλοπρόσαλλες αντιδράσεις».

Ο κ. Οικονόμου επανέλαβε ότι «η ελληνική κυβέρνηση δεν αναγνωρίζει στο Βρετανικό Μουσείο κανένα δικαίωμα νομής, κατοχής και κυριότητας», ενώ σημείωσε ότι η οποιαδήποτε υπόνοια ακυρώνεται από το γεγονός ότι η κυβέρνηση ασχολήθηκε με σοβαρότητα με το θέμα «κι έχουμε πετύχει σημαντικά» – «επιδιώκουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για την επιστροφή των Γλυπτών».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ