Γ. Παπανδρέου για τα μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμια: Μεγάλο λάθος της κυβέρνησης να υποκύψει στις πιέσεις των λόμπι

 
Γ. Παπανδρέου για τα μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμια: Μεγάλο λάθος της κυβέρνησης να υποκύψει στις πιέσεις των λόμπι

Ενημερώθηκε: 27/02/24 - 17:31

«Είναι μεγάλο λάθος, που σπεύδει η κυβέρνηση να υποκύψει στις πιέσεις των λόμπι», τόνισε στην παρέμβασή του, στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, επί του νομοσχεδίου για τα μη κεδροσκοπικά πανεπιστήμια, ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής είπε ότι υπάρχει ανάγκη αλλαγής του άρθρου 16 του Συντάγματος, ώστε να πάψει το κράτος να αποποιείται της ευθύνης του για ρύθμιση ενός τομέα που ελέγχεται από ιδρύματα εκτός Ελλάδας, υπογραμμίζοντας ότι «όταν δεν έχεις κανόνες έχεις αυθαιρεσία».

Ο κ. Παπανδρέου εκτίμησε ότι η κυβέρνηση προωθεί τη συγκεκριμένη νομοθετική ρύθμιση, πρώτον για λόγους εντυπωσιασμού, χωρίς να γνωρίζουμε τι ποιότητας πανεπιστήμια θα έρθουν, και, δεύτερον, διότι «είναι είναι μεγάλες οι πιέσεις των λόμπι», διότι αφήσαμε αρρύθμιστα με απαγορεύσεις όλα αυτά τα μορφώματα τα φτιαχτούν..

Παράλληλα, προέβλεψε ότι με το νομοσχέδιο θα δημιουργηθούν και τεράστιες ανισότητες και αδικίες, και «γι' αυτούς τους λόγους, είναι αρκετό για να καταψηφίσεις το νομοσχέδιο».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ