Γεραπετρίτης για Β. Μακεδονία: Είμαστε προετοιμασμένοι για όλα τα σενάρια — Η Τουρκία δεν μπορεί να καθορίσει θαλάσσια πάρκα

 
Γεραπετρίτης

Ενημερώθηκε: 26/05/24 - 16:39

Οι εξελίξεις στα ελληνοτουρκιά, στη Μέση Ανατολή αλλά και το ζήτημα που έχει προκύψει με τη στάση της Βόρειας Μακεδονίας κυριάρχησαν σε τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης.

Την αποφασιστικότητα της χώρας να ακολουθεί μια πολιτική αρχών και στα θέματα της εξωτερικής πολιτικής, τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών σε εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη του για τις τρέχουσες εξελίξεις στα θέματα της εξωτερικής πολιτικής της χώρας στο ΣΚΑΪ.

Ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας επεσήμανε πως η Τουρκία δεν μπορεί να καθορίσει θαλάσσια πάρκα, απέφυγε να σχολιάσει δημοσιεύματα τουρκικών εφημερίδων και τόνισε ότι η ελληνική εξωτερική πολιτική δεν ετεροκαθορίζεται.

Για την στάση της Βόρειας Μακεδονίας τελευταία, ο κ. Γεραπετριτης ανέφερε πως είμαστε προετοιμασμένοι για όλα τα σενάρια, ενώ υπενθύμισε ότι η κυβέρνηση στην Βόρεια Μακεδονία δεν έχει ορκιστεί και πως μόλις προκύψει θα προχωρήσουμε στα δέοντα. Επίσης υπενθύμισε ότι είναι μια συμφωνία Διεθνής και δεν να τροποποιηθεί μονομερώς.

Τέλος, για την Χαμάς τόνισε επανειλημμένα ότι είναι μια τρομοκρατική οργάνωση, δεν μπορεί να υπάρχει διαβάθμιση, η Χαμάς δεν ταυτίζεται με τον Παλαιστινιακό λαό. Πρέπει το συντομότερο δυνατόν να υπάρξει μια πολιτική λύση.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ