Γ.Γεραπετρίτης: Τη Δευτέρα ένα C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας θα μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια για τους κατοίκους της Γάζας

 
gerapetritis boulh

Πηγή Φωτογραφίας: ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Ενημερώθηκε: 03/11/23 - 18:15

Του Λεωνίδα Σ. Μπλαβέρη

Τη Δευτέρα πρόκειται να αναχωρήσει ένα μεταφορικό αεροσκάφος C-130H της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ) προκειμένου να μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια για τους κατοίκους της Γάζας, όπως ανακοίνωσε σήμερα στη Βουλή ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Γεώργιος Γεραπετρίτης, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της «Πλεύσης Ελευθερίας», Αλέξανδρου Καζαμία, ο οποίος επέμεινε «σε αυστηρή στάση από την κυβέρνηση απέναντι στο Ισραήλ που διαπράττει εγκλήματα πολέμου και μια μορφής εθνοκάθαρση»

Από την πλευρά του ο ΥΠΕΞ τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι η Ελλάδα είναι από τις πρώτες χώρες που πήρε πρωτοβουλία για παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα, καθώς και ότι η ελληνική διπλωματία συνεισέφερε θετικά στην ευρωπαϊκή διπλωματία. «Η στάση μας παραμένει συνολικά ανθρωπιστική», τόνισε χαρακτηριστικώς ο κ.Υπουργός.

Συμφώνως με τον κ. Γεραπετρίτη το ελληνικό C-130 θα αναχωρήσει με είδη πρώτης ανάγκης, φάρμακα, τρόφιμα και νερό τα οποία θα μεταφερθούν για τη Γάζα, αλλά όχι στη Γάζα, όπως μας διευκρίνιζε στρατιωτική πηγή, που ρώτησε σχετικώς η ιστοσελίδα μας.

Επίσης μας ελέχθη ότι ΑΥΤΗ τη στιγμή η αποστολή δεν θα έχει άλλο στρατιωτικό προσωπικό, εκτός φυσικά από το πλήρωμα του αεροσκάφους C-130H, και δεν πρόκειται να προσγειωθεί εντός των ορίων της Λωρίδας της Γάζας, αλλά «σε ασφαλές αεροδρόμιο», όπως μας ελέχθη χαρακτηριστικώς.

Αναφορικώς με την αποστολή περισσότερης ανθρωπιστικής βοήθειας, ο κ.Γεραπετρίτης επισήμανε για άλλη μία φορά ότι η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται σε συνεννόηση με ομόλογες κυβερνήσεις της Κύπρου και της Γαλλίας, «για ένα έργο με εξαιρετικά μεγάλη τεχνική δυσκολία, καθώς δεν υπάρχει ασφαλής λιμένας στη Γάζα».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ