Η συνέντευξη Κασσελάκη στον Χατζηνικολάου και η δημοφιλία του

 
kasselakis-XATZHNIKOLAOU982

Ενημερώθηκε: 18/11/23 - 12:17

Σχόλιο Ηρακλής Κακαβάνης

Πανηγυρίζουν στελέχη, τρολ του ΣΥΡΙΖΑ τα «παπαγαλάκια» -του νέου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ- στα social media για την τηλεθέαση της συνέντευξης του Στ. Κασσελάκη στον Νίκο Χατζηνικολάου και στην εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω» του ΑΝΤ1.

Όντως ήταν μια πολύ πετυχημένη συνέντευξη ενός έμπειρου δημοσιογράφου με ένα πρόσωπο που απασχολεί την πολιτική επικαιρότητα, με αρκετά ζητήματα ανοιχτά στον ΣΥΡΙΖΑ, σε ένα από τα μεγαλύτερα κανάλια με τους δικούς του (πιστούς) τηλεθεατές.

Είναι η τηλεθέαση της συνέντευξης Κασσελάκη ένδειξη δημοφιλίας του; Σαφέστατα όχι. Η δημοφιλία Κασσελάκη όπως καταγράφεται στις δημοσκοπήσεις είναι σε πτώση. Στην πιο πρόσφατη, αυτή της Opinion που διενεργήθηκε μετά τη συνεδρίαση της ΚΕ, η δημοφιλία Κασσελάκη (θετική άποψη) είναι ίδια με αυτή του Κυρ. Βελόπουλου της Ελληνικής Λύσης.

Σε σημερινή δημοσκόπηση της GPO και στην ερώτηση για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 47,7%, ενώ ο Νίκος Ανδρουλάκης συγκεντρώνει 13,5% και ο Στέφανος Κασσελάκης 11,6% (το ερώτημα αφορούσε μόνο τους τρεις).

Η τηλεθέαση, η τηλεοπτική δημοφιλία δεν έχουν πάντα θετικό πρόσημο. Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα αυτό των τηλεριάλιτι: Υψηλά ποσοστά τηλεθέασης και …δημοφιλία παικτών. Έτσι δεν προκαλεί καμία έκπληξη, η τηλεοπτική δημοφιλία του πρωταγωνιστή στο «ριάλιτι Κασσελάκη» (όπως το αποκαλούν τα πρωινάδικα) ή ριάλιτι …ΣΥΡΙΖΑ. Μια τέτοια δημοφιλία σημαίνει αυτόματα και πολιτική απόρριψη.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ