Η υπέρτατη μάχη της Νίκης Νικολοπούλου για τη ζωή

Η υπέρτατη μάχη της Νίκης Νικολοπούλου για τη ζωή
Ενημερώθηκε: 01/06/16 - 20:12

 Από μία κλωστή κρέμεται η ζωή της 16χρονης κόρης του ανεξάρτητου βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου, η οποία όμως είναι μαχήτρια και δίνη μεγάλο αγώνα προκειμένου να κρατηθεί στη ζωή. H κοπέλα υπέστη το περασμένο Σάββατο πνευμονικό οίδημα, εγκεφαλικό και ανακοπή καρδιάς.

 Η Τασία Μανωλοπούλου, σύζυγος του Νίκου Νικολόπουλου ανέβασε ένα ιδιαίτερα συγκινητικό μήνυμα μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στο Facebook με το οποίο ουσιαστικά κάνει γνωστή την απόφαση της οικογένειας να δωρίσει τα όργανα της 16χρονης αναφέροντας:

 «Δεν υπάρχει λοιπόν τίποτα ηρωικό στο να θες (εάν μπορέσεις) να βοηθήσεις όσους ανθρώπους γίνεται να βελτιώσουν τη ζωή τους κ ζήσουν υγιείς κ ευτυχισμένοι».

 Ολόκληρο το μήνυμα της συζύγου του κ Νικολόπουλου στο facebook

«Όταν ένα αυτιστικό παιδί γεννιέται σε ένα "αυτιστικό" κράτος το μόνο όνειρο που μπορούν να κάνουν οι γονείς του, η οικογένεια του, είναι να ζήσει με αξιοπρέπεια και ποιότητα ζωής και ακόμα περισσότερο όταν αυτοί θα έχουν φύγει ή θα είναι ανήμποροι να το διαχειριστούν. Η εικόνα εφιάλτης είναι αυτή του παιδιού σου δεμένου σε κάγκελα. Δεν υπάρχει λοιπόν τίποτα ηρωικό στο να θες (εάν μπορέσεις) να βοηθήσεις όσους ανθρώπους γίνεται να βελτιώσουν τη ζωή τους κ ζήσουν υγιείς κ ευτυχισμένοι. δεν είναι ηρωισμός, δεν είναι καλοσύνη. είναι απλά η συνέχεια αυτού του δρόμου που ξεκινήσαμε στις 3/3/2000 χέρι - χέρι με τη Νίκη. λίγοι την καταλάβαιναν αλλά όσοι μπορούσαμε ξέρουμε τι θέλει να μας πει αυτή την ώρα».

 Η Νίκη Νικολοποπούλου νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείο Πατρών «Άγιος Ανδρέας».

 Η 17χρονη αισθάνθηκε μια αδιαθεσία το βράδυ του Σαββάτου και με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε πως είχε υποστεί πνευμονικό οίδημα, εγκεφαλικό και ανακοπή καρδιάς. 

 Αμέσως, μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Πατρών "Αγιος Ανδρέας" (κι ας μην εφημέρευε), στη συνέχεια όμως κρίθηκε επιβεβλημένο να διακομισθεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στο Ρίο όπου και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

 Η Νίκη είναι ένα από τα τέσσερα παιδιά (σ.σ. Αφροδίτη, Γιάννης και Ανδρέας τα άλλα τρία) του Νίκου Νικολόπουλου και της Τασίας Μανωλοπούλου.

 

 ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

 Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει η 17χρονη κόρη του Ν. Νικολόπουλου