Κασσελάκης στην ΕΡΤ: Λάθος του Τσίπρα να μην έρθει στο Συνέδριο

 
Κασσελάκης στην ΕΡΤ: Λάθος του Τσίπρα να μην έρθει στο Συνέδριο

Ενημερώθηκε: 26/02/24 - 18:46

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης παραχωρεί συνέντευξη στο δελτίο της ΕΡΤ και στο δημοσιογράφο Γιώργο Κουβαρά, μια μετά το θυελλώδες συνέδριο του κόμματος.

Ο Στέφανος Κασσελάκης τόνισε αρχικά πως το Συνέδριο δεν ήταν επεισοδιακό, αλλά έδρασε όπως ακριβώς έπρεπε να δράσει.

«Νομίζω πρώτα από όλα είναι λίγο δραματική η περιγραφή την οποία χρησιμοποιείτε. Το Συνέδριο έδρασε ακριβώς όπως έπρεπε να δράσει. Αλλά πιο σημαντικό είναι ότι είναι τιμή μου να είμαι εδώ, στη δημόσια ραδιοτηλεόραση, την οποία την τιμούμε, τη σεβόμαστε και τη στηρίζουμε χωρίς ενδοιασμό», τόνισε.

Ανέφερε χαρακτηριστικά πως από το Συνέδριο έχει βγει ενισχυμένος και πήρε ξεκάθαρη εντολή για να αναδιοργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

«προφανώς έχω βγει ενισχυμένος. Νομίζω είδατε ένα ολόκληρο στάδιο το οποίο πραγματικά σειόταν και έλεγε ”κάτω τα χέρια από τον Κασσελάκη”. Δεν υπάρχει κανένα ζητούμενο αμφισβήτησης. Υπάρχει ξεκάθαρη εντολή να προχωρήσω στις δομικές αλλαγές που έχει ανάγκη το κόμμα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να μετασχηματιστεί, πρέπει να ολοκληρώσει τον μετασχηματισμό τον οποίο είχε αρχίσει ο Αλέξης Τσίπρας πριν από χρόνια και να γίνει μια μεγάλη προοδευτική συμμαχία, η οποία θα ενώσει όλον τον κόσμο της Κεντροαριστεράς και θα κερδίσει τη δεξιά του Κυριάκου Μητσοτάκη».

«ας είμαστε ειλικρινείς. Η κυρία Γεροβασίλη στην παρουσίαση που έκανε χθες μπροστά στους συνέδρους, στην ουσία είπε ότι δεν επιθυμούσε να είναι πρόεδρος του κόμματος. Προσωπικά επιθυμώ να είμαι πρόεδρος του κόμματος και ηγέτης της παράταξης για να μπορέσουμε να κυβερνήσουμε τον τόπο. Άρα λοιπόν, από τη στιγμή που ένας σύντροφος, μια συντρόφισσα, ένα ιστορικό στέλεχος δεν επιθυμεί ντε φάκτο να είναι υποψήφιος και συγχρόνως έχεις ένα ολόκληρο συνέδριο το οποίο εκφράζει τη βούληση των μελών να σου λέει “πάμε μπροστά” να σου λέει ότι “σε στηρίζουμε χωρίς κανέναν αστερίσκο”, “κάτω τα χέρια από τον Κασσελάκη”, κυριολεκτικά αυτό φώναζαν 5.000 άτομα.

Άρα είναι ξεκάθαρη η εντολή. Και να σας πω κάτι. Το πιο εύκολο πράγμα για μένα θα ήταν αν πηγαίναμε σε εσωκομματικές εκλογές να τις κέρδιζα με 90% και να έλεγα “δείτε” και μετά τι; Τι ακριβώς λύνουμε στην κοινωνία;[…] Πιο βασικό από το αν θα ήταν τραυματική (η διαδικασία των εκλογών) είναι αν θα ήταν ουσιαστική. Πιστεύω θα ήταν μια ανούσια διαδικασία, εφόσον η κυρία Γεροβασίλη λέει ότι στις 10 Μαρτίου δεν θα είναι υποψήφια, εφόσον όλο το συνέδριο λέει “δεν χρειάζεται αναβάπτιση, τον στηρίζουμε, κάτω τα χέρια από τον Στέφανο”. Άρα λοιπόν, είναι ξεκάθαρο αυτό το οποίο πρέπει να γίνει και αυτό που πρέπει να γίνει για την κοινωνία μας είναι ο ΣΥΡΙΖΑ να ανασυγκροτηθεί γρήγορα και να μπορέσει δομικά να διευρυνθεί ώστε να συνενώσει όλες τις προοδευτικές δυνάμεις».

«Λάθος του Τσίπρα να μην έρθει στο Συνέδριο»

Για το μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα τόνισε πως «δεν μας είχε ενημερώσει ο διευθυντής του γραφείου του πήρε τηλέφωνο τον διευθυντή του γραφείου μου ένα λεπτό πριν την ανάρτηση του στο Facebook.

«Εγώ σέβομαι την πρωτοβουλία του τέως προέδρου. Νομίζω ότι ήταν λάθος να μην εμφανιστεί στο συνέδριο. Μιλάμε για χιλιάδες μέλη τα οποία έχουν ιδρώσει τη φανέλα για το κόμμα, τα οποία θα ήθελαν να ακούσουν από εκείνον αυτοπροσώπως. Πέρα από αυτό, μπορείτε να ρωτήσετε τον ίδιο τον Αλέξη τι ακριβώς σκεφτόταν και τι θέλει να κάνει από εδώ και πέρα. Πάντως εγώ δεν πρόκειται να σταματήσω. Θεωρώ ότι έχει υπάρξει μια ξεκάθαρη εντολή ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία να αρχίσει ένα νέο κύκλο υπό την ηγεσία μου και αυτό ακριβώς θα κάνω».

«Θέλω να κάνω το κόμμα και πάλι κυβερνητικό»

Παρέλαβα ένα κόμμα που δεν ήταν κυβερνητικό και αυτό φιλοδοξώ να κάνω. Μετασχηματισμό του κόμματος και να γίνει το μεγάλο κόμμα της Κεντροαριστεράς. Τα μέλη θα αποφασίσουν πως θέλει να γίνει το κόμμα τους.  Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα ενιαίο κόμμα και ακόμη και η λέξη Συνασπισμός δεν αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα.

Το προοδευτικό κέντρο με την αριστερά έχουν την ίδια σημασία μέσα στο κόμμα μας. Η σύγχρονη Αριστερά έχει παρεμβατικό κράτος. Θέλει να λύσει προβλήματα με παρέμβαση του Κράτους.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ