Καταστροφείς εγγράφων παραγγέλνουν μαζικά τα υπουργεία ενόψει αλλαγής κυβέρνησης

Καταστροφείς εγγράφων παραγγέλνουν μαζικά τα υπουργεία ενόψει αλλαγής κυβέρνησης
Ενημερώθηκε: 02/07/19 - 11:17

Υπουργείο Εξωτερικών, ΑΑΔΕ, Στρατός, Αστυνομία, Πυροσβεστική παρήγγειλαν μαζικά καταστροφείς εγγράφων πριν και μετά τις εκλογές του Μαΐου. Αυτό προκύπτει από αποφάσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας μέσω των social media.

Στις αποφάσεις φαίνεται πως καταστροφέα εγγράφων έχει αγοράσει η Πυροσβεστική Υπηρεσία, το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας του υπουργείου Εργασίας, το Υπουργείο Εξωτερικών αλλά και το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας. Παραγγελία καταστροφέα εγγράφων έκανε ακόμα- σύμφωνα με δημοσιεύματα- και το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής και το Υπουργείο Ναυτιλίας.

Ολες οι παραγγελίες έγιναν μέσα στον μήνα Μάιο, λίγο πριν από τις ευρωεκλογές, ενώ δεν είναι σαφές ούτε έχει δοθεί καμία διευκρίνιση γιατί τόσες πολλές υπηρεσίες, τόσο μαζικά αποφάσισαν να παραγγείλουν καταστροφείς εγγράφων.

Σημειώνεται πάντως ότι η καταστροφή εγγράφων, προβλέπεται από Προεδρικό Διάταγμα που ορίζει αυστηρά ποια έγγραφα καταστρέφονται και ποια όχι, ενώ προκαλεί απορία η μαζική παραγγελία από πολλές και διαφορετικές υπηρεσίας, την ίδια ακριβώς περίοδο.

Την ίδια ώρα υπάρχουν καταγγελίες για μεταφορά εγγράφων με κούτες και σακούλες σκουπιδιών από το κτήριο που στεγάζεται το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής αλλά και από τα γραφεία της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης.

Οι παραγγελίες για καταστροφείς εγγράφων

Η πρώτη παραγγελία γίνεται για το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και ειδικότερα για την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Καταστροφέας εγγράφων

Η δεύτερη παραγγελία για καταστροφέα εγγράφων γίνεται από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης για τις ανάγκες του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας.
 Καταστροφέας

Και το Υπουργείο Εξωτερικών παρήγγειλε καταστροφέα εγγράφων, ενώ και αυτή η παραγγελία έγινε λίγες ημέρες πριν από τις ευρωεκλογές.

Καταστροφέας

Την ίδια ακριβώς ημερομηνία με το Υπουργείο Εξωτερικών και το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας παραγγέλνει καταστροφέα εγγράφων και μάλιστα μεγάλου όγκου.
 

Καταστροφέας

Τα έγγραφα ανήρτησε στο διαδίκτυο ο χρήστης του Twitter με το ψευδώνυμο Georgy Zhukov