Κεντροαριστεροί σε... σύγχυση: Προτιμούν Τσίπρα και Ανδρουλάκη για αρχηγό, αλλά λένε ότι ο Κασσέλακης μπορεί να κερδίσει τον Μητσοτάκη

 
tsipras kasselakis

Πηγή Φωτογραφίας: EUROKINISSI (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)

Ενημερώθηκε: 25/05/24 - 17:42

Τα ρεύµατα στο εσωτερικό της κοινωνίας σχετικά µε το ενδεχόµενο συγκρότησης µιας ενιαίας κεντροαριστερής παράταξης ιχνηλατεί η κυλιόµενη δηµοσκόπηση της GPO, που δημοσιεύεται στα «Παραπολιτικά», καταγράφοντας και τη δυναµική κεντρικών πολιτικών προσώπων που θα µπορούσαν να ηγηθούν ενός τέτοιου πολιτικού σχήµατος.

Στη δημοσκόπηση της GPO κυριαρχεί το ερώτημα «ποιον θέλουν οι πολίτες για αρχηγό της κεντροαριστεράς» καθώς το τελευταίο διάστηµα, ταυτόχρονα µε τη µάχη των ευρωεκλογών διεξάγεται µια αναµέτρηση που αφορά την πρωτοκαθεδρία στον χώρο της ελληνικής Κεντροαριστεράς.

Όπως φαίνεται και από το πρωτοσέλιδο, στη δημοσκόπηση κυριαρχεί «μία αντίφαση και μία πικρή παραδοχή: Ενώ οι κεντροαριστεροί επιλέγουν για επικεφαλής τον Αλέξη Τσίπρα, θεωρούν ότι ο Στέφανος Κασσελάκης έχει περισσότερες πιθανότητες να κερδίσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Το 52,6% πάντως εκτιμά ότι τελικά κανείς δεν μπορεί να τον ξεπεράσει.

Στο ερώτημα ποιος μπορεί να ηγηθεί μιας ενιαίας κεντροαριστερής παράταξης την επομένη των ευρωεκλογών οι κεντροαριστεροί επιλέγουν:

  • Αλέξης Τσίπρας 16,0%
  • Νίκος Ανδρουλάκης με 13,4%
  • Στέφανος Κασσελάκης με 10,5%
  • Χάρης Δούκας με 5,4%
  • Αλέξης Χαρίτσης με 5,0% και ο
  • Μανώλης Χριστοδουλάκης με 4,6%».

Στην ίδια έρευνα, ωστόσο, το 52,6% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι κανείς τους δεν μπορεί να κερδίσει τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ το 45% απάντησε «δεν ξέρω», ως προς την αναζήτηση του κατάλληλου προσώπου να ηγηθεί της Κεντροαριστεράς.

Παράλληλα, τα πρόσωπα που προκρίνονται από την προοδευτική βάση για επικεφαλής της Κεντροαριστεράς δεν έχουν διείσδυση στον άλλο χώρο, παρά μόνο μεταξύ των ψηφοφόρων των κομμάτων τους, όπως επισημαίνεται στην έρευνα της GPO.

Επιπλέον, στο ερώτημα «ποιος πιστεύετε ότι έχει περισσότερες πιθανότητες να κερδίσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη στις επόμενες εθνικές εκλογές», πρώτος έρχεται ο Στέφανος Κασσελάκης με ποσοστό 56%, ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με ποσοστό 31,4% και έπεται ο «κανένας», με ποσοστό 8,5%.

Πηγή: Hellasjournal.com

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ